Çameli'de Deneme Paraşüt Uçuşları Yapıldı

Denizli’nin Çameli ilçesinde 25 paraşütçü ve 7 yelken kanat kullanıcısı Yaylacık tepesinden alanından havalandı.

Denizli’nin Çameli ilçesinde Ağustosta ayında yapılacak Yelken Kanat Türkiye Şampiyonası ve 5. Uluslar arası Yamaç Paraşütü şampiyonası öncesi 25 paraşütçü ve 7 yelken kullanıcısı 2 bin 140 metre yükseklikte antrenman uçuşlarını yaptılar.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından Çameli’de 10-13 Ağustos’ta yapılacak Türkiye Yelken Kanat Şampiyonası ve 14 -19 Ağustos günleri arasında yapılacak Uluslar arası Yamaç Paraşütü Şampiyonası ile Türkiye Şampiyonası için yer ve pist, ayrıca Yelken Kanat Rampası için teknik alt yapı konularında çalışmalar yapmak amacıyla bir heyet geldi. Teknik heyet kurulundan Beyazit Yıldırım ve Eğitim Kurulundan Ali Doğruoz gibi hocalar ve öğrencileri ile Çameli’ye gelerek teknik alt yapı çalışması yaptı. Yaylacık Dağı pist alanında rüzgarın çok yönlü olması ve uçuş tepesindeki çift atlayış alanı uçuş için kolaylık sağladığını söyleyen eğitimciler, uçuşlardan keyif aldıklarını belirttiler.

İstanbul, İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Eskişehir bölgelerinden gelen 25 Paraşütçü ve 7 Yelken Kanat sporcusu Yaylacık Dağı pist alanında antrenman uçuşları yaptı.

Çalışmalar hakkında konuşan ve Çameli’de bu yazın dolu dolu geçeceğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Arlan, "Turizmle gelişen ilçemiz aynı zamanda eşsiz doğası ile her türlü sportif faaliyetlere de cevap verebilecek konumda. 2 bin 140 metre yüksekliğinde ve müthiş bir doğal güzellik görüntüsüne sahip olan Yaylacık Dağı’nda bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek. Bu yıl uluslararaları düzeyde yapılacak olan Çameli’nde uluslar arası yamaç paraşütü şampiyonası 14-19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 10-13 Ağustos tarihleri arasında ise Yelken kanat Türkiye Şampiyonasını gerçekleştireceğiz. Çameli turizm alanında olduğu gibi hava sporlarında adından söz ettirecek. Tüm adrenalin sporlarını seven vatandaşlarımızı ilçemizdeki güzellikleri keşfetmeye davet ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA