Babalar Da Pırlanta Takar

Babalar Günü’ne sayılı günler kala hala daha hediye konusunda kafası karışık olanlara, "Toplumda sadece kadınlar pırlanta takar algısı değişti. Artık babalarımıza da pırlantalı yüzükler, kol düğmeleri, siyah pırlantadan oluşan çok şık konseptler hazırlanabilir" diyen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü Başkanı Elanur Güner, hediye önerilerinde bulundu.

Geçtiğimiz Anneler Günü’nde annelere çok güzel pırlantalar, takılar, küpeler hediye edildi. Babalar Günü’nün yaklaşmasıyla birlikte çocukların babalarına, kadınların ise eşlerine ne hediye edecekleri konusunda telaşlar başladı.

Babalar Günü’nde babalarımıza hangi hediyeleri seçmemiz konusunda tavsiyelerde bulunan Elanur Güner; "Babalar günü yaklaştı babalarımıza neler alınabilir konusunda seçenekler çoğaldı. Çünkü artık babalarımız da takı takmaya başladı.

Çok şık bileklikler, renkli taşlar veya tuttukları takımın renklerinden giydiği takım elbisenin rengine kadar bütün bunların konseptlerini oluşturabileceğimiz bileklikler bu seçenekler arasında yer alıyor. Manşetli gömlekler giyen babalar için şık kol düğmeleri, kravat iğneleri alınabilir. Bunun yanı sıra erkeklerin sıklıkla yüzük taktığını görüyoruz. Yine tuttukları takımın renklerinden oluşan bir yüzük hediye edilebilir. Aynı zamanda Babalar Günü’nde babalarımıza rozet de alabiliriz. Belki özel tasarlanan bir figür veya aileleri temsil eden bir sembol yaptırılabilir ve bunlar babalarımıza hediye edilebilir" dedi.



"Erkekler de artık kadınlar kadar takı tercih ediyor"

Kadınlar kadar erkeklerin de çok fazla takı takmaya başladığına vurgu yapan Güner, "Özellikle bu son zamanlarda çıkarılan bileklikler erkekleri cezbediyor. Erkekler çok fazla kolye, küpe takmıyor belki ama genelde baba dediğimizde bir bileklik, kol düğmesi ya da bir yaka iğnesi akıllara geliyor. Bu açıdan bakıldığında birçok seçenek olduğunu görmekteyiz. ’Baba çınar gibidir meyvesi olmasa da gölgesi yeter’ diye bir söz vardır. Bu söze atıfta bulunan çınar figürlü konseptlerden faydalanabilirler. Bunun dışında toplumda sadece kadınların pırlanta taktığı algısının değiştiğini görüyoruz. Bu yüzden babalarımıza da pırlantalı yüzükler, kol düğmeleri, siyah pırlantadan oluşan çok şık konseptler hazırlanabilir" ifadelerini kullandı.

Son olarak da tüm babaların Babalar Günü’nü kutlayan Güner, öncelikle babaların nelerden hoşlandığını ortaya koymak gerektiğine vurgu yaparak, "Her erkek bütün takılardan hoşlanacak diye bir şey yok. O yüzden özellikle onların hangisini takabileceğine ve ne istediğini bilmekte fayda var. Çocuklar veya eşler bu hediyeleri satın alabilirler ya da kendileri babalarına doğal taşlardan oluşan bileklik yaparak da hediye edebilirler. Böylelikle hem anlamlı hem de kendilerini temsil eden bir hatıra bırakmış olurlar" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA