Şampiyon Boksörler MGC'yi Ziyaret Etti

Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonasında Muş’u temsil ederek Türkiye birinciliği ve üçüncülüğü elde eden boksörler Muş Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Emrullah Özbey’i ziyaret etti.

Yapılan ziyarete, Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonasında Türkiye birincisi olan Yunus Emre Sertkaya ve Türkiye üçüncülüğü elde eden Sertaç Berek, Boks Antrenörü Eyyüp Sezgin ve Boks İl Temsilcisi Bedri Korkmaz katıldı.

Burada sporcuların başarısı ile ilgili açıklamalarda bulunan Boks Antrenörü Eyyüp Sezgin, “Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığının 2017 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonası 18 - 25 Mayıs 2017 tarihleri arasında Burdur’da yapılmış ve 48 ilden 502 sporcu mücadele etmiştir. Müsabakalarda 62 kilogramda Yunus Emre Sertkaya Türkiye şampiyonu, Sertaç Berek ise 37 kilogramda Türkiye üçüncüsü olmuştur. Yunus Emre Sertkaya almış olduğu bu başarıyla beraber 11 - 25 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılacak olan Üst Minikler Avrupa Şampiyonası Ön Hazırlık Kampına katılacaktır. Üst Minikler Avrupa Şampiyonası 17 - 29 Temmuz 2017 tarihleri arasında Romanya’da yapılacaktır. Sporcumuz Yunus Emre Sertkaya Milli Takım Kampını başarıyla geçirmesi halinde Avrupa şampiyonasında ülkemizi temsil edecektir” dedi.

Müsabakalara kısıtlı imkanlarla hazırlandıklarını ifade eden antrenör Sezgin, genç nüfusun yoğun olduğu Muş’ta spora yapılacak yatırımlarının yanı sıra yeni antrenman salonlarıyla birçok spor branşında başarıların geleceğinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Muş’taki velilere, öğretmenlere ve spor kulüplerine seslenerek mücadele etmeyi seven yetenekli gençlerin boks sporuna yönlendirilmesi gerektiğini belirten Boks İl Temsilcisi Bedri Korkmaz da, “Yetkililerin boks sporu ve sporcusuna gereken desteği vermesi gerekiyor. Daha önce boks branşına ilimizde yeni yapılan spor salonunda antrenman salonu verilmiş, ancak sonra salonda yer alan iki antrenman salonu birleştirilerek yetkililerce başka bir branşa tahsis edilmiştir. İlimizde boks sporuna gençlerimizin yoğun bir talebi olmaktadır. Artık yetkililerimizin bir an evvel başarılı olan boks branşına sahip çıkmaları gerekir. İlimizde, Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü, Muş İl Telekom Spor Kulübü, Muş Şeker Spor Kulübü, Muş Lalezar Spor Kulübü, Muş Yetiştirme Yurdu Mezunları Spor Kulübü, MUDOKS Spor Kulübü ve Muş TEDAŞ Spor Kulübüne boks branşına yapmış oldukları destekten dolayı sonsuz teşekkürler ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kendisine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MGC Başkanı Emrullah Özbey ise, “Muş’u gururlandıran, katıldıkları tüm turnuvalarda madalya ile dönen ve Muş’u en iyi şekilde temsil eden gençleri kutlarım. Boksçu gençlerimiz katıldıkları her turnuvada ilimizi başarıyla temsil etmeyi başarıyorlar ve her seferinde madalya ile dönüyorlar. Türkiye çapında şampiyonluklar, ikincilikler elde ediyorlar. Bu da bizleri gururlandırıyor. Başarılarının devamını dilerim” şeklinde konuştu.

.

Madalya alarak büyük başarıya imza atan sporcular ise, yetkililerden spor ve sporcuya destek olmalarını istediler.

Kaynak: İHA