İskenderun'da At Biniciliğine İlgi Artıyor

Hatay’ın İskenderun ilçesinde at biniciliğine ilgi her geçen gün artıyor. Sakarya Mahallesindeki spor tesislerinde çocuklara ve büyüklere at biniciliği eğitimi veriliyor.

İskenderun Atlı Spor Kulübü bünyesinde binicilik eğitimleri alan çocuklar ve yetişkinler keyifli vakit geçiriyor.

At binicilik sporunu yaygınlaştırmak ve geliştirmek amacıyla böyle bir binicilik kulübü oluşturduklarını belirten kulüp sorumlusu Şerif Dağlıoğlu, binicilik tesisine gelen vatandaşların büyük bir bölümünün hayatlarında ilk kez at binme deneyimi yaşadığını söyledi.

Dağlıoğlu, “Heyecanla sıranın kendilerine gelmesini bekleyen çocuklar ve yetişkinler sırayla at üzerinde turlayarak keyifli dakikalar yaşıyor” dedi.

Vatandaşların at biniciliğine yoğun bir ilgi gösterdiğini ifade eden Dağlıoğlu, “Tesis, çimi ve geniş gezinti alanı ile örnek bir yer. Tesise gelen vatandaşlar eğitmenler eşliğinde ata biniyor. At binmek isteyenlere burada her türlü eğitimi veriyoruz. Amacımız vatandaşımıza sosyal fayda sağlamak, binicilik sporunu sevdirmek ve biniciliği öğretmek adına bu faaliyeti yapıyoruz. Vatandaşlar özellik hafta sonları yoğun ilgi gösteriyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA