İşitme Engelliler Basketbol Milli Takımı, Samsun'da Kampa Girdi

Deaflympics 2017’de mücadele edecek olan İşitme Engelliler Basketbol Milli Takımı, Samsun’da kampa girdi.

İşitme Engelliler Basketbol Milli Takımı, 18 - 30 Temmuz tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları öncesi Başantrenör Cengiz Kuru önderliğinde Samsun’da kampa girdi. İşitme Engelliler Basketbol Milli Takımı Başantrenörü Cengiz Kuru, açıklamalarda bulunarak hedeflerinin ilk 4’e girmek olduğunu belirtti.



"Çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor"

Yoğun bir kamp döneminden geçtiklerini belirten Kuru, “Çalışmalarımız boyunca ilk üç kamp programımızı Ocak, Nisan ve Mayıs ayında Ankara’da yaptık. Samsun’da son kampımızı gerçekleştireceğiz. Yoğun bir çalışma tempomuz var. 12 Temmuz’a kadar kamp çalışmalarımız Yaşar Doğu Spor Salonu’nda devam edecek" diye konuştu.



"Samsun’da olmaktan mutluyuz"

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları öncesi oldukça heyecanlı olduğunu belirten Cengiz Kuru, “Samsun’un spora ne kadar önem verdiğini bilmeyen yok. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç başta olmak üzere şehrin önde gelen isimleri spor kenti Samsun için ellerinden geleni yapıyor. Samsun’da geleceğin olimpiyat şampiyonlarının yetişmesi adına gereken bütün alt yapı hazır. Samsun halkı spora ve sporcuya büyük destek veriyor. Bu anlamda burada olmaktan fazlasıyla mutluyuz” ifadelerini kullandı.

"Hiçbir engelimiz yok"

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için çok çalıştıklarını ve özel sporcularla birlikte olmanın kendisini mutlu ettiğini kaydeden Kuru, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

"2017 Deaflympics’e artık sayılı günler kaldı. Ben kendi oyuncularımda hiçbir engel görmüyorum. Biz güçlü bir takımız. Yardımcı antrenörlerimizden diyetisyenimize kadar basketbolun ortak dilini kullanıyoruz. Ben de işaret dili eğitimi aldım. Biz basketbol için bir araya geldik. Hiçbir zorluk yaşamadan çalışıyoruz. Takım olarak oyunlarda elimizden geleni yapacağız.”

Kaynak: İHA