Okyanusların Tek Türk Yelken Yarışçısı

Dünyanın en zor ve tek başına mücadele edilen okyanus yarışı Vendee Globe hedefinde kararlı bir şekilde adım adım ilerleyen Türk yelkenci Tolga Pamir, bu süreçte önemli bir basamak olan Solitaire du Figaro’ya üçüncü kez katılıyor.

Dünyanın en zor okyanus yelken yarışı Vendee Globe’a hazırlanan Tolga Pamir, Fransa’nın en önemli yelken organizasyonlarından biri olan Solitaire du Figaro yarışında tek Türk sporcu olarak mücadele veriyor.

Vendee Globe’a hazırlık niteliğindeki yarışlardan biri olan Solitaire du Figaro’da yelkenciler tek başına mücadele ediyor. Beneteau Figaro tipi teknelerle yapılan yarış dört etaptan oluşuyor. İlk etap olan Bordoeaux-Gijon ayağı 4 Haziran’da start aldı ve tamamlandı. Yarış ise halen 10 Haziran’da start alan Concearneau ayağıyla devam ediyor. Ardından yarış filosu iki etap daha tamamlayacak. 1970 yılından bu yana aralıksız olarak her sene yapılan yarış yaklaşık 13 gün sürüyor.

Bu yıl Solitaire du Figaro’ya üçüncü kez katılan Türk yelkenci Tolga Pamir, aralarında dünyanın en iyi açık deniz yelkencilerinin bulunduğu yaklaşık 40 yabancı rakibine karşı mücadele veriyor.

Kaynak: İHA