Masa Tenisinde Karışık Çiftlerde Türkiye Üç Madalya Kazandı

Bulgaristan’ın Albena şehrinde devam eden Gençler Masa Tenisi Balkan Şampiyonası’nda Karışık Çiftler kategorisinde Türkiye, bir altın, bir gümüş ve bir de bronz madalya elde etti.

Gençler Karışık Çiftler finali iki Türk ekibi maçına sahne oldu. Karadağ’dan bir ve Romanya’dan ise iki ekibi yenen Talha Yiğenler/Simay Kulakçeken ikilisi ile Bosna Hersek, Romanya ve Bulgaristan temsilcilerini saf dışı bırakan Zihni Batuhan Şahin/Aybüke Öner çifti finalde karşı karşıya geldiler. Maçı 7-11, 11-4, 11-8 ve 16-14’lük setlerle kazanan Talha Yiğenler/Simay Kulakçeken ikilisi altın madalyanın, Zihni Batuhan Şahin/Aybüke Öner çifti ise gümüş madalyanın sahibi oldu. Bu kategoride bronz madalyalar Romen ve Bulgar ekiplerine gitti.

Öte yandan Yıldızlar Karışık Çiftler kategorisinde ise İbrahim Atuğ/Şükran Cangir ikilisi yarı finalde Romen rakiplerine yenilerek bronz madalyanın sahibi oldular. İbrahim Atuğ/Şükran Cangir ikilisi finale gelinceye kadar Karadağ, Romanya ve Makedonya ekiplerini mağlup ettiler. Bu kategoride diğer tüm madalyaları Romen sporcular kazandı.

Kaynak: İHA