BOTAŞ Spor'un Adana'dan Taşınma Kararı

Kulüp tarafından alınan karar, altyapı oyuncuları ile aileleri tarafından protesto edildi.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden BOTAŞ Spor'un Ankara'ya taşınma kararı, altyapı oyuncuları ile aileleri tarafından protesto edildi.

Alınan karara tepki gösteren altyapı oyuncuları ile aileleri, Atatürk Parkı'nda toplanarak, protesto gösterisinde bulundu. Bir süre sloganlar atılarak tepkiler dile getirilirken, ardından oyuncular basketbol topuyla gösteriler yapıp, kurulan portatif potaya atışlar gerçekleştirdi.

Sporcu velileri ise ellerinde, 'Geleceğimizi elimizden almayın', 'BOTAŞ Adana'nındır', 'BOTAŞ'ı alma, hayalimi yıkma' yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Mehmet Fatih Say, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden BOTAŞ Spor'un Ankara'ya taşınma kararına razı olmadıklarını belirtti.

BOTAŞ Spor'un 33 yıldır Adana'ya hizmet verdiğini ifade eden Say, şöyle konuştu:

'Burada doğmuş ve yeşermiş bir takımın, Adana'dan sökülerek Ankara'ya taşınması isteniyor. Biz buna razı değiliz. BOTAŞ, milli takımlara ve diğer takımlara sporcu yetiştirmiş bir kulüp. Biz BOTAŞ Spor'un Adana'da kalmasını istiyoruz. Çocuklarımız ve Adana için burada kalmasını istiyoruz. Açıklandığına göre Ankara'ya gitmesinin sebepleri çok basit, bunlar kolay aşılabilecek konular.'

BOTAŞ Spor Kulübü Başkanı Kerim Taşkıran, taşınma kararının yapılan genel kurul sonrası alındığını ve resmi bir karar olduğunu belirtip, 'Sadece as takım Ankara'ya taşınacak, altyapı Adana'da kalacak. Ailelerimiz, çocuklarımız müsterih olsunlar. Mağdur olmayacaklar.' açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: AA