Şampiyonlar Muratpaşa'da

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kızlar Süper Gençler ligi şampiyonu hentbolcular ve U11 kategorisinde Antalya şampiyonu olan minik dev adamlarla buluştu.

Muratpaşa Belediyespor’un U11 kategorisinde mücadelede eden minik dev adamları, sezonunu yenilgisiz kapatarak kupaya uzanırken Kızlar Süper Gençler liginde 13 maçta 13 galibiyet alan hentbolcular Türkiye Şampiyonluğu kupasını havaya kaldırdı.

Başarılı sporcular, antrenörleri ve Muratpaşa Belediyespor yöneticileri, kazandıkları kupalarla birlikte Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı makamında ziyaret etti. Keyifli dakikaların yaşandığı buluşmada Başkan Uysal, şampiyonluğa uzanan yolculuğu bir kez de sporculardan dinledi.

Elde edilen başarı dolayısıyla sporcuları tek tek kutlayan Başkan Uysal, bu başarıların aynı zamanda Türkiye’de spora ilişkin bir anlayışın değişmesi için verilen mücadele açısından da çok değerli olduğunu söyledi.

Dünyada gelişmiş ülkelerin aynı zamanda kendi sporcusunu kendi yetiştiren ülkeler olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, “Hangi branşta olursa olsun sporda sadece transferle başarılı olan bir ülke yok. Katar, Dubai örneklerine bakın, isimleri pahalı transferlerle anılıyor” dedi.

Türkiye’nin artık sporun bir kültür olduğunu ortaya koyan, geniş kitlelerin spor yaptığı, altyapının sağlam olduğu ve buralardan milyonlarca insanın sporcu olarak yetişip geliştiği, eğitim sisteminin de buna imkan tanıdığı bir vizyona sahip olmasının zamanı geldiğini belirten Başkan Uysal, “Muratpaşa’da mümkün olduğu ölçüde bu anlayışı yerleştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA