Osmangazi, Türkiye Oryantiring Şampiyonu Oldu

Türkiye Oryantiring Şampiyonasında 1.’lik Osmangazi’ye geldi. Toplamda 5 kademelik yarışlarda 5’te 5 birincilik derecesi elde eden Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde çalışan Emine Öztürk, K45 kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu.

Düzce’de düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonası’na 105 kulüpten bin 516 sporcu katıldı.

Şampiyonluk yarışlarında K45 kategorisinde yarışan Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü personeli Emine Öztürk Türkiye 1.’lik ödülünü alırken, Osmangazi Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan K35 kategorisinde Arzu Kurtuluş da Türkiye 2.’liği madalyasını Osmangazi’ye kazandırdı. Yarışların 4. kademesinin de Trabzon’da yapıldığı müsabakada K45 kategorisinde yarışan Emine Öztürk ve K35 kategorisinde yarışan Arzu Kurtuluş, 1.’likler alarak Türkiye Şampiyonluğu’nu garantiledi.

Türkiye Oryantiring Şampiyonası müsabakalarında, 1. gün Darıyeri Yörükler Köyü, Kaynaşlı orta mesafe yarışları ve 2. gün Konuralp sürat yarışlarında K35 ve K45 kategorilerinde 1.’lik getiren Emine Öztürk ve Arzu Kurtuluş, kazandıkları ödül ve madalyalarla Bursa’nın gururu oldular. Sporcular, desteklerinden dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

Kaynak: İHA