Nemrut'a Ring Kuracaklar

Türkiye Kick Boks Federasyonu, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde de yer alan Nemrut Dağı'nda profesyonel bir kick boks maçı organize edecek Federasyon başkanı Kayıcı: 'Adıyaman gerçekten çok önemli bir kent. Turizm için de önemli bir potansiyele sahip. Biz bu organizasyonla kentin tanıtımına da katkı sağlamak istiyoruz'

ÇAĞRI ÖNER - Türkiye Kick Boks Federasyonu, Nemrut Dağı'na kuracağı ringde profesyonel bir kick boks maçı organize etmeyi hedefliyor.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan, 'Dünyada güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer' olarak da bilinen Adıyaman'ın Kahta ilçesi sınırlarındaki Nemrut Dağı, bu kez de sporcuların dikkatini çekti.

Kommagene Krallığı'na ait 50 metre yüksekliğinde 150 metre çapında tümülüs ile pek çok dev eseri bünyesinde barındıran Nemrut Dağı'nın tanıtımına katkı sağlamak isteyen Türkiye Kick Boks Fedarasyonu, uluslararası bir organizasyonu 'güneşin en güzel doğduğu' mekana taşımaya hazırlanıyor.

Gelecek yıl organize edilmesi planlanan organizasyonla ilgili detayları aktaran Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında Adıyaman'da Türkiye Şampiyonası yaptıklarını hatırlatarak, o dönem ki organizasyondan çok memnun kaldıklarını söyledi.

Bölgeyi pilot bölge haline getirmek istediklerini vurgulayan Kayıcı, şu ifadeleri kullandı:

'Adıyaman'da çok büyük bir Türkiye Şampiyonası yapmak istiyoruz. Bizim için büyük bir şampiyonanın rakamı 5 binden aşağı bir katılımın olmadığı seviyeye sahiptir. Yani böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapan kentler, turizm ve tanıtım anlamında büyük bir ivmeyi de yakalamış oluyor. Spor bir turizmdir ve bunu geliştirmek gerekir. Adıyaman'daki bu organizasyonun 10 gün sürmesini planlıyoruz, hatta devamında da Nemrut'ta profesyonel bir maç organize etmeyi hedefliyoruz.'

Adıyaman'a gelmeden önce sporcuların farklı duygulara sahip olabileceğine işaret eden Kayıcı, 'Adıyaman gerçekten çok önemli bir kent. Turizm için de önemli bir potansiyele sahip. Biz bu organizasyonla kentin tanıtımına da katkı sağlamak istiyoruz. Eminim düzenleyeceğimiz bu organizasyona gelenler, memnun kalacaklar.' diye konuştu.

- 'Her geçen gün hızla büyüyoruz'

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olimpik olan, olmayan bütün sporlar içerisinde kick boksun aktif lisanslı sporcu sayısı olarak 4'üncü sırada olduklarını vurgulayan Kayıcı, 2016 yılının aralık ayı itibariyle almış oldukları madalyalar açısından Türkiye'de 3'üncülüğü yakaladıklarını bildirdi.

Branşın her geçen gün hızla büyüdüğüne işaret eden Salim Kayıcı, 'Bu yıl Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonası'nı yaptık ve oraya 800'e yakın sporcuyla 83 üniversite katıldı. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz okul sporları faaliyetlerimiz büyük bir hızla devam etmekte. Bunlar da gösteriyor ki Türkiye'nin dört bir yanında her geçen gün hızla büyüyoruz.' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA