Burhaniye'de Sübeylidere Gece Güreşleri 10 Haziranda Yapılacak

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, geçtiğimiz yıl birincisi yapılan geleneksel yağlı pehlivan güreşleri 10 Haziranda düzenlenecek. Teravih namazı sonrası yapılacak gece güreşlerine 60 pehlivanın katılacağı bildirildi.

İlçeye 13 kilometre uzaklıktaki Sübeylidere mahallesinde geçtiğimiz yıl Ramazan ayında kum üzerinde yapılan yağlı pehlivan güreşleri bu yıl da tekrarlanacak. Güreş için hazırlıkların tamamlandığını bildiren Sübeylidere Muhtarı Mustafa Demir, ”Geçtiğimiz yıl ilkini yaptığımız güreşler ilgi görmüştü. Bu yıl da yapmak için hazırlıklara başladık. 10 Haziran akşamı tüm güreş severleri mahallemize bekliyoruz” dedi.

Güreşlerin organizasyonunda görev alan Milli Güreşci Aslan Seyhanlı da, ”Burhaniyeliler ata sporumuzu güreşi seviyorlar. Geçtiğimiz yılki güreş ilgi gördü. Bu yıl daha görkemli bir güreş yapmak istiyoruz. Başpehlivanlarımızdan Ekrem Yavuz, Cengiz Zengin, Ali Gökçen ve Mustafa Karabağ’ı davet ettik. Bütün boylarda toplam 60 güreşçi bekliyoruz. İnşallah, Burhaniyeliler güzel bir güreş izleyecek” dedi.

Kaynak: İHA