Arda Turan 2 buçuk saat koşup Mercedes'e bindi

Futbolcuların milyon Euro’luk araçları satın alabilmek için bırakın aylarca çalışmayı, 90 dakika bile sahada kalmaları gerekmiyor

Arda Turan 2 buçuk saat koşup Mercedes'e bindi
İngiliz ikinci el otomobil sitesi Carspring, dünyanın önde gelen 250 futbolcusunun, sahip oldukları otomobili satın almak için sahada kaç dakika kalmaları gerektiğini araştırdı. Gazete Habertürk'ten Hakan Özenen'in haberine göre araştırmaya konu olan 250 futbolcunun sahip oldukları otomobilleri satın almak için sahada 90 dakika bile kalması gerekmiyor. Milyon Euro’luk otomobiller kullanan futbolcuların bazılarının bu otomobilleri alabilmek için sahada yarım saat kalması yetiyor.

GOLCÜLERİN TERCİHİ SPOR ARABALAR

Örneğin Barcelona’nın yıldızı Lionel Messi’nin sahibi olduğu Ferrari F430 Spider için sahada 31 dakika 32 saniye durması yetiyor.

Araştırma ayrıca futbolcuların oynadıkları pozisyonlara göre araç tercihlerini de araştırmış. Buna göre orta saha ve forvet pozisyonunda oynayan futbolcular daha çok sportif araçları tercih ederken, savunma oyuncularının tercihi ise daha güvenli ve heybetli görünen SUV’lardan yana olmuş.

Araştırmada yıldız futbolcuların en pahalı otomobilleri kullandığını düşünenleri şaşırtacak sonuçlar da var. Listenin ilk sırasında yer alan Manchester City’li Jesus Navas’ın otomobilini alabilmesi için sahada sadece 11 dakika 17 saniye kalması yetmiş. Çünkü piyasa değeri 13.5 milyon Euro olan Navas, zenginliğini pahalı otomobillerle göstermek yerine, diğerlerine göre çok daha ucuz bir otomobil olan Nissan Micra’yı seçmiş.

Dünyanın en pahalı kalecisi Buffon’un da sahibi olduğu Fiat 500 için sadece 19 dakika 48 saniye çalışması yetmiş.

ARDA TURAN MERCEDES’İ İÇİN 2.5 SAAT TER DÖKTÜ


Listede hem Türk yıldızlar, hem de Türkiye’de top koşturan yabancı futbolcular da yer aldı. Türkiye’nin en pahalı transferi Arda Turan’ın Avrupa satış fiyatı yaklaşık 130 bin Euro olan Mercedes SLS Roadster AMG GT için 2 saat 34 dakika oynaması yetmiş. Yaklaşık 100 bin Euro’luk bir Mercedes C63 AMG kullanan Beşiktaş’ın eski yıldızı West Ham oyuncusu Gökhan Töre’nin bu otomobil için çalıştığı süre ise 1 saat 13 dakika olarak hesaplanmış.

LIONEL MESSI FERRARI’Sİ İÇİN YARIM SAAT ÇALIŞMIŞ


Barcelona’nın yıldızı Messi’nin sahibi olduğu Ferrari F430 Spider için sahada 31 dakika 32 saniye durması yetmiş. Buna karşın 256 kişilik futbolcu listesinin en sonunda yer alan, Premier Lig’in İskoç oyuncusu George Boyd’un Avrupa satış fiyatı 870 bin Euro olan Mercedes 300 SL’i için tam 30 maça çıkıp 45 saat 40 dakika oynaması gerekmiş.

PODOLSKI ARDA’NIN İKİ KATI OYNADI


Araştırmada yer alan bir başka isim ise Galatasaray’ın Alman Yıldızı Lucas Podolski. Alman yıldızın, fiyatı 380 bin Euro olan Mansory Stallone marka süper lüks otomobilini satın almak için 5 saat 16 dakika sahada kalması yetmiş.

ARAŞTIRMA NASIL YAPILDI ?

250 futbolcunun sözleşme bedelleri ve kullandıkları otomobiller tespit edildikten sonra, sporcuların tüm maçlarda oynadıkları varsayılarak, otomobillerin fiyatı kazandıkları paraya oranlandı ve bu ilginç sonuçlar çıktı.

Arda Turan 2 buçuk saat koşup Mercedes'e bindi