'Olimpik Anneler' Projesi, 2020'Ye Kadar Devam Edecek

Türkiye'de 30. yılını kutlayan P&G, proje kapsamında 2020'ye kadar 30 milli sporcu ve annelerine destek verecek P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Turnaoğlu:'Olimpiyatlarda yarışmaya aday 30 sporcumuza ve onları büyük bir özveri ile yetiştiren annelerine desteğimizi açıklamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz'

P&G Türkiye, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile hayata geçirdiği 'Olimpik Anneler' projesini, 2020'ye kadar sürdürecek.

Türkiye'de 30. yılını kutlayan P&G, proje kapsamında 2018 PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları yolunda 30 milli sporcu ve annelerine destek verecek.

Projenin tanıtım toplantısı, P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, TMOK Başkan Yardımcısı Hasan Arat, olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül ve cimnastikte olimpiyatların efsane ismi Nadia Comaneci'nin katılımıyla Teşvikiye'deki Sofa Otel'de gerçekleştirildi.

Projede destek verilecek sporcu ve annelerinin de takip ettiği toplantıda konuşan Tankut Turnaoğlu, P&G olarak Türkiye'de 30. yıllarını kutladıklarını dile getirerek, '2012'de Türkiye'de, değerli iş ortağımız TMOK ile başlattığımız olimpik harekette yeni bir adım atıyoruz. Türkiye'deki 30. yılımızı kutladığımız bu sene, olimpiyat oyunlarında yarışmaya aday 30 sporcumuza ve bu sporcuları büyük bir özveri ile yetiştiren annelerine desteğimizi açıklamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.' ifadelerini kullandı.

Turnaoğlu, 2014'te başlattıkları 'Olimpik Anneler' projesi ile anneler başta olmak üzere ailelerin çocuklarını spora yönlendirmeleri için çalıştıklarını vurgulayarak, 'Bu yıl ise Olimpik Anneler projemizle geleceğin 30 olimpiyat şampiyonuna ve annelere destek vererek gençlerimize spor konusunda ilham vermeyi hedefliyoruz.' diye konuştu.

TMOK Başkan Yardımcısı Hasan Arat ise P&G Türkiye ile 5 yıldır yürüttükleri iş birliğinin, spor ve olimpiyat kültürünün desteklenmesi anlamında çok değerli olduğunu ifade etti.

Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül de P&G Türkiye'nin kendilerine verdiği desteğin çok önemli olduğunu aktararak, 'Bu desteği daha da artırdılar. Şimdi 30 sporcuya destek veriyorlar. İnşallah hep beraber 2020 Tokyo Olimpiyatları'na gideriz. 8 değil, 18 madalya getiririz.' değerlendirmesinde bulundu.

Nadia Comaneci de projenin tanıtımında yer almaktan mutlu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Gerçekten çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Benim cimnastik ile hayatım değişti. Ancak tüm çocuklar benim kadar şanslı olmayabilir. Ailelerin, özellikle de annelerin çocuklarını doğru spora yönlendirmeleri çok önemli. Sadece profesyonel sporcu olma amacıyla değil, çocukların gelişiminde sporun önemi konusunda annelerin bilinçli olması ve çocuklarını teşvik etmesi çok önemli. Bu konuda onlara büyük iş düşüyor.'

Toplantının ardından milli sporcular ve anneleriyle hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak: AA