Kadın Sporcular Atlı Okçulukta Model Oldu

Balıkesir'de 16 ülkeden 407 sporcunun katılımıyla düzenlenen 'Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali'nde yarışan kadın sporcular, ata sporu atlı okçulukta gençlere örnek oldu Kayseri Atlı Okçuluk Kulübü Üyesi Janset Genel: 'Öncelikle bu bir ata sporu, bunun için gençlerin bu sporu devam ettirmelerini istiyorum. Spor yapmak isteyen gençleri okçuluk sporuna davet ediyorum'

İLKAN TOPRAK - Balıkesir'de düzenlenen 407 sporcunun katıldığı 'Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali'nde kıyasıya mücadele eden kadın yarışmacılar, gençleri atlı okçuluk sporuna davet etti.

Balıkesir Terminali'nin arka tarafındaki alanda Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Karesi Atlı Okçuluk Derneği tarafından organize edilen festivalde 16 ülkeden 407 sporcu yer aldı.

Renkli görüntülere sahne olan festivalde savaşçı kıyafetleri giyen yerli ve yabancı sporcular yay gerip, ok attı. Festivalde en fazla ilgiyi at binen kadın sporcular gördü. Festivale gelen vatandaşlar kadın sporcularla fotoğraf çektirdi.

Kayseri'den gelen 17 yaşındaki Janset Genel ile 40 yaşındaki Bulgar sporcu Nina Yankova, gençlere ata sporu atlı okçuluğa başlamaları çağrısında bulundu.

Yankova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 yıldır ata bindiğini ve 5 yıldır atlı okçuluk sporuyla ilgilendiğini kaydetti.

Atları ve ok atmayı çok sevdiğini dile getiren Ninan Yankova, 'Buraya ikinci kez geliyorum. Türkiye'deki ilk müsabakam Biga'da oldu ve orada altın madalya aldım. Bu işi epeydir yapıyorum. Çin, Türkiye, Hollanda'da yarıştım. Türkiye'yi çok beğeniyorum, Bulgaristan'a da çok yakın. Gençlere bu sporu tavsiye diyorum. Bu sporun güzel bir spor olduğunu söylemek isterim.' diye konuştu.

Kayseri Atlı Okçuluk Kulübü üyesi Janset Genel de babasının yönlendirmesiyle başladığı bu sporda bugüne dek önemli başarılar yakaladığını söyledi.

Yaklaşık 5 yıldır okçuluk sporuyla uğraştığını ifade eden Janset, şu ifadeleri kullandı:

'Daha önce Çanakkale Biga'da, Adana Yüreğir'de, Tokat, Amasya, Kayseri'de yarışmalara katıldım ve gençler kategorisinde birincilik ve ikincilikler elde ettim. Biga'da Memlük ve kabak stilinde birinci oldum. Beni bu spora babam yönlendirdi. Kendisi de bu sporu yapıyor. Öncelikle bu bir ata sporu, bunun için gençlerin bu sporu devam ettirmelerini istiyorum. Spor yapmak isteyen gençleri okçuluk sporuna davet ediyorum.'

Kaynak: AA