Denizlispor Kalecisi Asil Kaan, Süper Lig'i İstiyor

TFF 1. Lig ekiplerinden Denizlispor'un son iki haftadaki kurtarışlarıyla dikkatleri çeken kaleci Asil Kaan Güler, Süper Lig'de oynamanın hayallerini kuruyor Turgutlu'da okul takımının kalesini korurken Denizli'deki maçlarda keşfedilen Asil Kaan Güler: 'Eskişehirspor karşılaşmasına iyi hazırlanmıştık. Maçın başında kurtarmış olduğum bir pozisyon vardı. Genelde maça nasıl başlarsam öyle gider. Allah'a şükür iyi bitti' 'Maçtan sonra herkes arayıp sordu tebrik etti. Hedefim bir gün Süper Lig'de oynamak'

MUSTAFA DERMENCİOĞLU - TFF 1. Lig'de Eskişehirspor karşılaşmasındaki kurtarışlarıyla takımının galibiyetinde önemli rol oynayan Denizlisporlu kaleci Asil Kaan Güler, hedefinin bir gün Süper Lig'de oynamak olduğunu belirtti.

Denizlispor'un Ümraniyespor karşılaşmasında kaleci Zeki Ayvaz'ın kırmızı kart görmesinin ardından kaleye geçen ve son iki haftadaki kurtarışlarıyla bir anda dikkatleri çeken 23 yaşındaki Asil Kaan Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turgutlu Gazi İlköğretim Okulu takımında kaleyi korurken Denizli'ye maçlara geldiklerini ve burada keşfedildiğini anlattı.

Profesyonel futbola 14 yaşındayken Denizlispor'un altyapısına gelerek adım attığını ifade eden Güler, şöyle konuştu:

'O zamanki hocamız Cafer Orbay beni Denizlispor'a istedi ve Denizlispor altyapısına geldim. Denizlispor'da beş yıldır profesyonel olarak oynuyorum. Hedefim bir gün Süper Lig'de oynamak. İnşallah bu Denizlispor formasıyla olur, başka takımlarla olur bilemem ama tabii ki öncelikle hedefim Süper Lig'de ve milli takımda oynamak.'

- Eskişehirspor maçında da başarılı performans

PTT 1. Lig'in 32. haftasında karşılaştıkları Eskişehirspor karşılaşmasındaki kurtarışlarıyla takımının maçı 2-0 kazanmasını sağlayan Asil Kaan Güler, mücadelenin önemine dikkati çekti.

Maçın kendisi için önemli olduğunu dile getiren Güler, 'Eskişehirspor karşılaşmasına iyi hazırlanmıştık. Eskişehir'den yaklaşık 3 bin 600 civarında taraftar gelmişti. Eskişehir'de şampiyonluğa oynayan bir takım. Kendi açımdan maça iyi konsantre oldum. Zaten maçın başında kurtarmış olduğum bir pozisyon vardı. Genelde maça nasıl başlarsam öyle gider. İyi başladım, Allah'a şükür iyi bitti, sonunu da iyi getirdik.' ifadelerini kullandı.

Karşılaşma sonrasında olumlu tepkiler aldığını belirten Güler, 'Maçtan sonra herkes arayıp sordu tebrik etti. Benim için çok onur ve gurur verici bir şeydi. İnsanları mutlu edebildiysek ne mutlu bana. Bütün çabamız, isteğimiz zaten ailemizi, sevdiklerimizi mutlu etmek.' dedi.

Asil Kaan Güler, Türkiye liglerinde örnek aldığı, beğendiği kalecinin Bursaspor'un file bekçisi Harun Tekin olduğunu, Avrupa'da ise Juventus'un kalecisi Buffon'u çok beğendiğini ve bu iki kaleciyi örnek aldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA