Yasaklı Sümbül Dağı'na Tırmanış

Hakkari’de 6 dağcı, yaklaşık üç yıldır güvenlik gerekçesiyle yasaklanan Sümbül Dağı’na tırmanışa geçti.

Türküye Dağcılık Federasyonu (TDF) Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç ve beraberindeki 5 dağcı, yaklaşık üç yıldır güvenlik gerekçesiyle yasaklanan ve halen büyük bölümü karla kaplı olan 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı’na zirve için tırmanışa geçti. Sabah saatlerinde kentten 7 kilometre mesafede bulunan Depin mevkiinde hazırlıklarını yapan dağcılar, 25 ila 30 kilo ağırlığındaki sırt çantalarıyla tırmanışa geçti. Kış tırmanış faaliyeti kapsamında gerçekleştirilen tırmanışta, dağcıların zirvede üç günlük kamp kuracağı belirtildi.

Tırmanış öncesi açıklamalarda bulunan Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç, kış faaliyeti kapsamında Bursa ve Van’dan gelen dağcılarla birlikte tırmanış yapacaklarını söyledi.

Ertunç, “Sümbül Dağı bilindiği gibi çok zorlu bir dağ. Günler öncesinden hazırlandık. Bursa ve Van ilinden deneyimli dağcı arkadaşlarımız yanımızda. Hakkari dağları büyük bir potansiyele sahip. Yalnız bu güvenlik sorunuyla Anadolu’daki dağcı arkadaşlarımız maalesef çok tedirginler. Umudumuz onları buralara getirmek. Hakkari bölgesini turizme kazandırmaktır. Bu faaliyetin en güzel şekilde geçmesini temenni ederek, dağcı arkadaşlarıma başarılar dilerim” diye konuştu.

Bursa ilinden gelen dağcı Yüksel Işık ise Hakkari Dağcılık İl Temsilciliğinin düzenlediği Sümbül Dağı tırmanışı için geldiğini belirterek, tırmanış faaliyeti hakkında teknik bilgiler verdi.

Kaynak: İHA