Vanlı Gençler Bocce İle Yaşama Tutunuyor

Van'da gençleri kötü alışkanlıklardan koruyarak yaşama tutunmaları için bocce sporuyla tanıştıran antrenör Tülek, şimdiye kadar biri milli 30 sporcu yetiştirdi Bocce antrenörü Tülek: 'Bu çocukların daha önce sosyal aktiviteleri yoktu. Arkadaşlarıyla ya kahveye gidip okey oynarlardı ya da internet kafelerde zaman öldürürlerdi. Şimdi çocuklarımız kötü alışkanlıklarından uzaklaşarak Avrupa ve dünya şampiyonasında madalya almayı hedefliyor' Bocce Milli Takımı sporcusu Yavuzcan: 'Bocce sporuyla tanışmadan hayatım hep boşluklarla doluydu. Sadece internet kafe ve kahvehaneye gider vakit geçirirdim. Şimdi o alışkanlıklarımdan uzaklaşarak bocce sporuyla kendimi bütünleştirdim. Bugün iyi bir sporcu olarak milli takıma seçildim'

YUSUF SOYALP - Van'da antrenör Musa Birkan Tülek, çevresindeki çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için bocce sporuyla tanıştırıyor.

Fatih Sultan Mehmet Lisesinde beden eğitimi öğretmenliği yapan Tülek, Van'a atandıktan sonra gençleri pek bilinmeyen bocce sporunu anlatmaya başladı.

Okulun bahçesine kurduğu sahada antrenman yaptırdığı gençler arasından biri milli 30 sporcu yetiştiren Tülek, bu sayede gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durarak yaşama tutunmalarını sağladı.

Tülek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amacının, gençlere sporu sevdirerek kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Öğrencilerinin bocce sporuyla tanışmaları için yoğun çaba sarf ettiğini anlatan Tülek, bu hedefine ulaştığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

- Milli takıma oyuncu gönderdi

Okul ve okul dışındaki gençlerden oluşturduğu takımın uyum içinde çalıştığını dile getiren Tülek, şöyle konuştu:

'Bu gençlerimizle Tuşba Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki kulübümüzü kurduk. Bir ay sonra bir oyuncumuzu milli takıma gönderdik. Onun ardından takımımızla Türkiye şampiyonluğu ve bir çok müsabakada dereceler aldık. Bu çocukların daha önce sosyal aktiviteleri yoktu. Arkadaşlarıyla ya kahveye gidip okey oynarlardı yada internet kafelerde zaman öldürürlerdi. Şimdi çocuklarımız kötü alışkanlıklarından uzaklaşarak Avrupa ve dünya şampiyonasında madalya almayı hedefliyor. Bir çoğu milli takıma girmek için yarışa girdi. İnşallah gençlerimizi vatana millete hayırlı sporcular olarak yetiştireceğiz.'

- 'İyi bir sporcu olarak milli takıma seçildim'

Bocce Milli Takımı sporcusu Ali Yavuzcan da bocce sporu ile kaderini değiştirdiğini ifade etti.

Spor yaparak hayatında yeni bir sayfa açtığını dile getiren Yavuzcan, 'Bocce sporuyla tanışmadan önceki hayatım hep boşluklarla doluydu. Sadece internet kafe ve kahvehaneye gider vakit geçirirdim. Şimdi o alışkanlıklarımdan uzaklaşarak bocce sporuyla kendimi bütünleştirdim. Bugün iyi bir sporcu olarak milli takıma seçildim. Hedeflerime adım adım yaklaşıyorum. İyi ki bu sporla tanıştım.' dedi.

Sporculardan Saim Gül ise bocce ile tanıştıktan sonra kötü alışkanlıklarından uzak durduğunu dile getirdi.

Bu sporla birlikte hedefleri olan insanlar haline geldiklerini aktaran Gül, 'Şimdilik en büyük hedefim milli formayı giyip büyük dereceler alarak ülkemizi bayrağımızı temsil etmek.' diye konuştu.

Kaynak: AA