'Yalnız Kovboy Red Kit'in Üzerine 2 Şirket Ve 133 Bin TL Borç Çıktı

Ordu’da 15 yıl önce kaybettiği kimliği kullanılarak adına 2 şirket kurulan malulen emekli 46 yaşındaki İlkay Şensu, 133 bin liralık borcu olduğunu öğrenince neye uğradığını şaşırdı.

Ordu’da 7’den 70’e herkesin ‘Red Kit’ lakabıyla tanıdığı ve Orduspor fanatiği olan İlkay Şensu’nun 2002 yılında çaldırdığı kimliği hayatını altüst etti. 28 Ekim 2002 tarihinde Orduspor’un cezası nedeniyle Samsun’un Terme ilçesinde Eyüpspor ile oynadığı ve 2-2 berabere kaldığı 2. Lig maçının ardından iki takım taraftarları arasında olay çıktı. Bu maça giden İlkay Şensu, çıkan olaylar sırasında karşı takım taraftarları tarafından darp edildi. Bu sırada ortaya çıkan kargaşada kimliğini çaldıran İlkay Şensu, tüm aramalara rağmen kimliğine ulaşamadı. Ordu’ya dönen İlkay Şensu yeni kimlik çıkardı.

“Yatacak yerim yok, neyimi alacaklar?”

Ordu’da kimsesi olmayan ve hayırseverlerin yardımlarıyla geçinen, çoğu zaman merdiven boşluklarında yatıp kalkan Red Kit İlkay Şensu, bu olaydan 15 yıl sonra aldığı tebligatla şaşkınlığını gizleyemedi. Halen Orduspor Sportif Direktörü Zafer Öztürk’ün çabasıyla Orduspor tesislerinde barınan ve orada yiyip içen İlkay Şensu, gelen tebligatta 15 yıl önce çalınan kimliğinin kullanılarak Antalya’da 2 şirket sahibi olduğunu gördü. Alanya Vergi Dairesi tarafından gönderilen tebligatta bu iki şirketin kanuni temsilcisi olarak 133 bin liralık vergi borcu olduğunu öğrenen İlkay Şensu, 2002 yılında Orduspor’un cezası nedeniyle Samsun’nun Terme ilçesinde oynanan Eyüpspor maçından sonra olaylar çıktığını, bu sırada yere düşen kimliğini birisinin aldığını anlattı. Şensu, “Kimliğimi alan kişi bir başkasına verdi. Daha sonra kimliği yerden alan kişinin Murat Çakmak isimli biri olduğunu öğrendim. Kimliği verdiği kişileri tanımıyorum. 3 kişiydiler. Birisinin ismini biliyorum ama diğer iki kişiyi tanımıyorum. Kimliğimi çalan kişi şu anda İstanbul’da. Benim adıma şirket açmışlar, çek almışlar. Her tarafı dolandırmışlar. Yatacak yerim yok neyimi alacaklar? Hem kimliğimi çalanlardan hem de Alanya Vergi Dairesinden davacıyım. Ben malulen emekliyim. Orduspor Kulüp tesislerinde yatıp kalkıyorum. Burada karnımı doyuruyorum. Şimdi yeni stat yapılacağı için tesisler yıkılacak. Başka gidecek yerim de yok” dedi.



Hayırseverlerin yardımıyla yaşıyor

Orduspor Sportif Direktörü Zafer Öztürk, önceki gün tesislerde oturdukları sırada postacının İlkay Şensu adına tebligat getirdiğini, tebligatı okuduklarında 2 şirket sahibi olduğunu gördüklerini belirterek, “Art niyetli insanlar İlkay’ın kimliğini kullanarak şirket açmışlar. Bu arada dolaylı yollardan bu kişilerin birçok kişiyi de dolandırdıklarını öğrendik. Tebligat henüz yeni geldi ve itirazlarımızı yapacağız” diye konuştu.

İlkay Şensu’nun Ordu’da Red Kit lakabıyla tanındığını ve kimsesiz olduğu için hayırseverlerin yardımı ve malül maaşı ile geçindiğini ifade eden Öztürk, “Red Kit’i Ordu’da 7’den 70’e herkes tanır. İlkay’ın yanına vali ve belediye başkanını koyun sokakta herkes validen ve belediye başkanından önce herkes onu tanır. Kendisi tesislerde barınır, malzeme taşır, bizim de sahip çıkmaya çalıştığımız bir kardeşimiz. 30 yıldır tanırım. Hiç kimsesi yok. Samsun’da bir kardeşinin olduğunu söyler ama biz tanımıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA