Arkadaşına Özenerek Şampiyonluklara Koştu

Kırşehir'de, aynı okuldaki arkadaşının başarılarına özenen 12 yaşındaki Fatmanur Turhan, azim ve disiplinle çalışarak atletizmde çeşitli organizasyonlarda 5'i Türkiye birinciliği olmak üzere 12 birincilik elde etti Fatmanur Turhan: 'Önce milli takıma seçilmek, sonra da olimpiyatlara katılarak dünya çapında başarılar elde etmek istiyorum'.

ABDULLAH YILDIZ - Okul arkadaşının atletizmdeki birinciliklerine özenen ve aynı başarılara imza atmak için azimle çalışan 12 yaşındaki Fatmanur Turhan, son 1,5 yılda düzenlenen çeşitli organizasyonlarda 5'i Türkiye birinciliği olmak üzere 12 birincilik kazandı.

Fatmanur, eğitim gördüğü Atatürk Okulu'nda Ekim 2015'te yapılan 10 Kasım Atatürk Koşusu seçmelerinde öğretmenleri tarafından keşfedildi.

Ailesinin derslerini aksatacağı endişesiyle karşı çıkmasına rağmen Fatmanur, bu hayalinin peşinden koşmayı bırakmadı. Seçmelerin ardından bir aylık antrenmanla 2015 yılında Ankara'da katıldığı 10 Kasım Atatürk Koşusu'nda 1500 metrede 65'inci olabilen Fatmanur, yılmadan antrenörü yönetiminde çalışmalarına devam etti.

Yaklaşık 6 ay sonra gerçekleştirilen Türkiye Atletizm Geliştirme Projesi'nde finale kalan sporcu, kendinden bir yaş büyüklerle yarışmasına rağmen bu defa Türkiye 3'üncülüğü elde etti.

Giderek temposunu artıran Fatmanur'un başarıları da bundan sonra gelmeye başladı. Fatmanur, Ankara'da 2016 yılından düzenlenen 10 Kasım Atatürk Koşusu'nda 1500 metrede ve 14 Yaş Altı Salon Sporları Şampiyonası'nda bin metrede kendisinden 1-2 yaş büyük ablalarıyla mücadele etmesine rağmen birinciliklere ulaştı.

Yaklaşık 1,5 yılda 12 birincilik elde eden Fatmanur, son olarak nisan ayında Kuşadası'nda gerçekleştirilen Türkiye Atletizm Geliştirme Projesi 1500 metrede kendi yaş grubunda kürsünün zirvesine çıktı.

Fatmanur Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortaokulda beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle spora başladığını, kısa bir süre tekvandoyla ilgilenmesine rağmen aynı okuldaki arkadaşı Urkuş Işık'ın başarılarına özenerek atletizme yöneldiğini söyledi.

Kendisinden üst sınıfta olan ve birçok Türkiye şampiyonluğu bulunan atletizm sporcusu Urkuş Işık'a hep gıptayla baktığını ifade eden Fatmanur, 'Aynı okuldan arkadaşım Urkuş ablanın başarıları çok dikkatimi çekti. Onun başarılarından ilham alarak koşuya başladım ve şampiyonluklar elde ettim. Önceden tekvandoya gitmiştim.' dedi.

- Ailesini şampiyonluklarıyla ikna etti

İlk başlarda ailesinin karşı çıktığını, derslerde başarısız olacağı ve zayıflayacağı endişesiyle antrenmanlara gitmesini istemediğini anlatan Fatmanur, 'Şampiyonluklar elde etmeye başlayınca ilk başlarda karşı çıkan ailem destek vermeye başladı. Ben de onlardan aldığım güçle kendimi daha fazla koşuya verdim.' diye konuştu.

Fatmanur, 12 yaşında olmasına rağmen il, grup ve Türkiye genelindeki turnuvalarda 12 şampiyonluk kazandığını vurgulayarak, bundan sonraki amacının ulusal başarılarının yanı sıra milli takıma seçilerek olimpiyatlara katılmak olduğunu dile getirdi.

Başarılı sporcu Fatmanur, 'Önce milli takıma seçilmek, sonra da olimpiyatlara katılarak dünya çapında başarılar elde etmek istiyorum. Bundan sonraki amacım milli olarak uluslararası başarılar elde etmek.' ifadelerini kullandı.

Fatmanur'un antrenörü Ziya Kaya ise öğrencisinin çok yetenekli bir sporcu olduğuna, ilerde büyük başarılar elde edebileceğine işaret ederek, kısa sürede büyük mesafe kat ettiğine vurgu yaptı.

Öğrencisinin başarısının kendisini de mutlu ettiğini dile getiren Kaya, şunları söyledi:

'Fatmanur Turhan 12 yaşında olmasına rağmen 12 yarışta şampiyonluk elde etti. Bunlardan 5'i Türkiye birinciliği, 5'i ildeki birincilikleri, 3'ü de gruplardaki birincilikleri. Fatmanur'da hedeflerimiz yüksek. Bu sene kendi yaş grubunda girdiği tüm yarışlarda birinci oldu. Onunla daha büyük hedefler peşindeyiz. İyi bir kulüpte yarışarak geleceğini planlamayı istiyor.'

Kaynak: AA