Tottenham’ın şampiyonluk hayalleri yıkıldı

Üst üste 9 maçtır kazanıp zirve yarışına ortak olan Tottenham, West Ham United deplasmanında 1-0 mağlup olarak serisini sonlandırdı.

Premier Lig’de yakaladığı galibiyet serisiyle şampiyonluk yarışına dahil olan Tottenham, Slaven Bilic’in çalıştırdığı West Ham United deplasmanına konuk olduğu maçtan 1-0 mağlup ayrıldı ve şampiyonluk yarışında derin bir yara aldı.

Maça iyi başlayan West Ham 7. dakikada Lanzini ile gole yaklaştı. 22. dakikada Kane ile golü bulamayan taraf ise Tottenham oldu. 37’de de Eriksen’in şutundan gol çıkmayınca, ilk yarı 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı.

LANZINI HAYALLERİ YIKTI

İkinci yarıda uzun süre bir pozisyon olmazken 64. dakikada Heung-Min Son West Ham kalecisi Adrian’ı geçemedi ve hemen 1 dakika sonrasında Lanzini ev sahibini 1-0 öne geçiren golü kaydetti. West Ham 77’de de Calleri ile gole yaklaşsa da sonuç çıkmadı ve maç 1-0 West Ham üstünlüğü ile sonuçlandı.

West Ham United bu galibiyetle 42 puana yükselip 9. sıraya çıkarken, Tottenham 77 puanda kaldı ve 1 maçı eksik Chelsea’nin 4 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor.