Kadınlar Hentbolda Türkiye Kupası Yenimahalle'nin

Kadınlar hentbolda Türkiye Kupası, Muratpaşa Belediyesi’ni 30-29 mağlup eden Yenimahalle Belediyespor’un oldu.

Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nin iki güçlü takımını karşı karşıya getiren Türkiye Kupası final maçı THF Spor Salonu’nda oynandı. Özgür Benli ve Savaş Yüksek hakem ikilisi yönettiği mücadelenin ilk yarısı karşılıklı gollere ve kontrollü bir oyuna sahne olurken, Muratpaşa Belediyesi soyunma odasına 14-13 önde girdi.

İkinci yarıya tutuk başlayan ve maçın son bölümlerine de 3 farklı geride giren Yenimahalle Belediyespor, üst üste bulduğu kritik gollerle skoru lehine çevirmesini bildi. Karşılaşmanın son dakikasına 30-29 önde giren Başkent temsilcisi, hata yapmadı ve Ankara seyircisine bir kupa zaferi daha yaşattı.

Keskin nişancı Olga Lauik

Uzun yıllar konuşulacak olan finalde, Yenimahalle Belediyespor’un yıldız oyuncusu Olga Lauik performansıyla salonun yıldızı oldu. Sergilediği başarılı oyun ve rakip filelere bıraktığı 10 golle izleyenlerden tam puan alan Olga, takımının müthiş finali kazanmasında başrolü oynadı.

Yenimahalle Belediyespor’un Azeri yıldızı Marina Tankaskaya ise attığı 8 golle öne çıktı. Anita Gace ve Lenche İlkova da buldukları 4’er golle skora katkı yapan diğer isimler oldu.

Yenimahalle yönetimi ve taraftarı bildiğimiz gibi

Takımlarını hiçbir yerde yalnız bırakmayan Yenimahalle Belediyespor yönetimi ve taraftarı tribünde yerlerini alırken, karşılaşmayı soluksuz takip etti. Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Erhan Aras ve Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Kıvanç Hürdoğan, finali heyecanla takip ederken, mavi beyazlı renge gönül veren taraftarlar da bir an olsun susmayarak takımlarını destekledi. Kupa zaferi sonrası takımla kucaklaşan taraftarlar renkli görüntülere imza attı.

Kupa koleksiyoncusu Yenimahalle

Yenimahalle Belediyespor, bir finalden daha zaferle ayrılırken kupalarına bir yenisini daha ekledi. Toplamda 3. Türkiye Kupası’nı kazanan Başkent temsilcisi, 4 sezonda kazandığı 7 kupayla müzesini zenginleştirdi ve koleksiyonuna bir yenisini daha eklemeyi başardı.

Kaynak: İHA