Futbolda Başkent Dayanışması

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav ve yönetim kurulu üyeleri, Ankaragücü Kulübünü ziyaret etti Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Cavcav: 'En az Mehmet başkan kadar bir Ankaralı ve Gençlerbirliği Başkanı olarak bu tablodan çok mutluluk duydum' Ankaragücü Başkanı Yiğiner: 'Taraftarlarımızın ve camiamızın özlemle beklediği şampiyonluğa ulaşmamız, Ankara’yı ve Ankara halkını da mutlu etti'.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nin kulüp başkanı Murat Cavcav ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, TFF 1. Lig'e yükselen Ankaragücü Kulübünü ziyaret etti.

Elde edilen şampiyonluğu kutlayan ve Ankaragücü için her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını anlatan Cavcav, 'En az Mehmet başkan kadar bir Ankaralı ve Gençlerbirliği Başkanı olarak bu tablodan çok mutluluk duydum.' dedi.

Beştepe Tesisleri'nde gerçekleşen ziyarette konuşan Murat Cavcav, 'Ankaragücü Ankaramızın takımı. TFF 1. Lig’e çıktıkları için öncelikle Ankaragücü camiasını tebrik ediyorum. İnşallah gelecek sezon Ankaragücü, Süper Lig’e çıkar ve gerçek bir Ankara derbisi oynarız.' ifadelerini kullandı.

Cavcav, gazetecilerin 'Gençlerbirliği’nde forma şansı bulamayan oyuncuların Ankaragücü’nde oynamasına sıcak bakar mısınız?' şeklindeki sorusuna, 'Neden olmasın. Takımda kalacak ve gidecek oyuncular ile ilgili hocamızla konuşuruz. Uygun olan isimler üzerinde elimizden gelen desteği sağlamaya çalışırız. Gençlerbirliği olarak Ankaragücü için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.' diye yanıt verdi.

Ankara’daki stat sorununa da değinen başkan Cavcav, görüşlerini şöyle açıkladı:

'Stadyumla ilgili ciddi problemlerimiz var. Bu sene sonunda 19 Mayıs Stadı'nın yıkılacağını söylediler. Biz nerede oynayacağız, ne yapacağız. Artık belediye başkanımız Melih Bey’den rica edeceğiz ya Yenikent’i ya diğer stadı bize verecek. Stat Ankara takımları için ciddi bir sorun haline geldi.'

Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner de konuşmasında, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yiğiner, 'Dost ve kardeş kulübümüz, komşumuz Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarına nazik ziyaretlerinden ötürü şahsım, yönetim kurulum ve camiamız adına teşekkür ediyorum.' dedi.

Şampiyonluğun Ankara'yı mutlu ettiğini ifade eden başkan Yiğiner, şunları kaydetti:

'Taraftarlarımızın ve camiamızın özlemle beklediği şampiyonluğa ulaşmamız, Ankara’yı ve Ankara halkını da mutlu etti. Bundan dolayı bizler de çok büyük bir mutluluk yaşadık. Ankara 19 Mayıs Stadı’nın yıkılacak olması bizim için de ciddi bir sorun teşkil edecek. Yeni sezonda taraftarımızı dışarıda bırakmayacak, passolige uygun bir stadyumda oynamak istiyoruz. Stadyumla ilgili problemlerin çözülmesini umut ediyoruz.'

Kaynak: AA