Gençlik Ve Spor Bakanlığı'nın Uyuşturucu İle Mücadele Çalıştayı Sona Erdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Uyuşturucu ile Mücadelede Önleme, Koruma ve Rehabilitasyon Çalıştayı ‘Kültürel Faaliyetlerin Uyuşturucu Madde Kullanımını Önlemedeki Rolü ve Önemi’ konumlu ikinci oturumla sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Condrad İstanbul Bosphorus Hotel’de Uyuşturucu ile Mücadelede Önleme, Koruma ve Rehabilitasyon Çalıştayı, ‘Kültürel Faaliyetlerin Uyuşturucu Madde Kullanımını Önlemedeki Rolü ve Önemi’ konumlu ikinci oturumu gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz’ın yaptığı çalıştayda sanat ve spor camiasından birçok önemli isim de yer aldı. Çalıştay sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan sanatçı Bahadır Yenişehirlioğlu, “İkinci ayağına ben de katıldım. Sanat ve sanat camiasının bu kanayan yaraya nasıl bir çözüm bulabilir diye çözüm aradık. Çok ilginç fikirler ortaya çıktı. Bu çalışmadan güzel sonuçlar çıkacağını düşünüyorum. Kendi deneyimlerimden yola çıkarak fikirlerimi söyledim. Bu herkesin kanayan yarası" dedi.

Uyuşturucu ile mücadelede kendi kişisel önerileri hakkında da açıklamalarda bulunan Yenişehirlioğlu, “Ben de yazar ve aktör olarak, önerilerde bulundum. Türkiye’nin kendi kadim, kültürel değerleri ile barışık olamayan, milli ve manevi değerlerinden kendi birikimlerini oluşturmayan, aslında sanatçı diyemeceğimiz, küresel sömürülerden dolayı bize sanatçı olarak gösterilen, gençlerimize kötü örnek olduğunu aktardım. Onlara tepeden bakamayan sanatçıların yararlı olacağını anlattım. Bakanlıkla bu işin çözüm arandığı için, entegre olduğu için sevindirici. Benin için verimli geçti. Sporcular da bu konuda çok önemli. Örnek alınan kişiler. Onların kişisel gelişimlerini ve başarılarının nasıl sağladıkları gençlere örnek oluşturulursa yanlış kararlara fayda sağlıyor. Yalnızlaşmamış, uyuşturucuya bulaşmamış, sanatçı ve sporcular onlara ciddi örnek oluyor. Sporcular da sanatçılar kadar önemli” şeklinde konuştu.



"Gerçek sanatçıların ortaya çıkarılması lazım"

Gençlere kötü örnek olan sanatçılar için ise Yenişehirlioğlu, şunları söyledi:

“Küresel sömürü düzeni ve yerli işbirlikçileri aslında sanatçı olamyan ve sanatçı gibi gösterilen yanlış örnek üzerinden gençlerimize kötü örnek oluyor. Kahramanmış gibi gösterilen bir sanatçının uyuşturucu batağında olması ve tutuklanmış olması gibi kötü örnekler var. Gerçek sanatçıların ortaya çıkarılıp, örnek gösterilmesi gerekiyor. Bunların gençler üzerinden ciddi örnekler olacağını düşünüyorum.”

Kaynak: İHA