'Türkiye Benim İkinci Memleketim'

Osmanlı Engelliler Spor Kulübü'nün Ganalı oyuncusu Opentil:'Türkiye'yi çok seviyorum. Burada insanlar beni seviyor' 'Kadromuzda her zaman yıldız oyuncular bulunuyor. Ayrıca bizim takımımız iyi antrenman yapıyor. Bu nedenle her sene biz şampiyon oluyoruz' 'İnsanlar zamanla yaşlanacak ve engelliler gibi olacak. Onun için engellileri düşünmek lazım'

ÖMER HAKAN KİBAR - Ampute Futbol Süper Ligi'nde şampiyon olan Osmanlı Engelliler Spor Kulübü'nde forma giyen Ganalı oyuncu Richard Arthur Opentil, Türkiye'yi ikinci memleketi olarak görüyor.

Gana'da 6 yaşında trafik kazasında bacağını kaybettiğini anlatan Opentil, 'Türkiye'yi çok seviyorum. Çünkü burası benim ikinci memleketim.' dedi.

35 yaşında olduğunu ve bir süre sonra futbolu bırakacağını dile getiren Ganalı oyuncu, 'Gana ve Türkiye'de yaşam birbirine yakın. Bizim ülkede Müslümanlar ve Hristiyanlar var. Türk insanını çok seviyorum. 'Siyah insan' diyerek bana yaklaşıyorlar, bu nedenle çok seviyorum. Burada insanlar beni seviyor.' diye konuştu.

- 'Kadromuzda her zaman yıldız oyuncular bulunuyor'

Richard Arthur Opentil, Osmanlı Engelliler Spor Kulübü'nün Ampute Futbol Süper Lig'de şampiyon olduğunu hatırlatarak, 'Kadromuzda her zaman yıldız oyuncular bulunuyor. Ayrıca bizim takımımız iyi antrenman yapıyor. Bu nedenle her sene biz şampiyon oluyoruz.' değerlendirmesini yaptı.

Osmanlı Engelliler'deki oyuncuların futbolu çok iyi bildiğini savunan Opentil, 'Ayrıca kadromuzdaki oyuncuların yüzde 90'ı ülkelerinin milli takımlarında da oynuyor. Bu da şampiyonluktaki diğer bir etken diyebilirim.' ifadelerini kullandı.

- Türkiye'de ampute futbola bakış

Ganalı futbolcu, Türkiye'de ampute futbola bakışı beğendiğini, organizasyonların çok daha iyi yapıldığını söyledi.

Türkiye'de ampute futbol adına her şeyin güzel olduğunu aktaran Opentil, şöyle konuştu:

'2010'da Arjantin'deki Dünya Kupası'na Gana Milli Takımı ile katıldım. Türkiye ile 2 maç oynadık. Türkiye maçında 1 gol attım. Dünya Kupası bittiğinde Yenimahalle Belediyespor ile anlaştım ve Türkiye'ye geldim. Sonrasında takımın adı değişti ve Osmanlı Engelliler oldu.'

İnşaat mühendisi olduğunu belirten Ganalı ampute futbolcu, 'Futbolu çok seviyorum. Afrika'da engellileri işe biraz zor alıyorlar. Futbolu seçtim ve transferimi Türkiye'ye yaptım.' dedi.

Mesleğini Gana'da yapmayı planladığını anlatan Opentil, 'Türkiye'ye top oynamak için geldim. İnşaat mühendisliğini futbolu bıraktıktan sonra Gana'da yapacağım.' ifadelerini kullandı.

- Ailesi Gana'da yaşıyor

Ailesinin Gana'da yaşadığını anlatan Opentil, '3 çocuğum var, 2 kız, 1 erkek. Çocuklarım sporcu olmak isterlerse onlara yardımcı olacağım. Oğlumun futbolcu, kızlarımın ise basketbolcu olmasını isterim.' diye konuştu.

Boş zamanlarında protez firmasında çalıştığını anlatan Ganalı sporcu, 'Engellilerin hayatı çok önemli. İnsanlar bizlere yardımcı olsun. Çevremdeki insanlardan bunu istiyorum. İnsanlar zamanla yaşlanacak ve engelliler gibi olacak. Onun için engellileri düşünmek lazım.' şeklinde görüş belirtti.

- 'Her yerde oynuyorum'

Ülkesinin milli takımında farklı, Osmanlı Engelliler'de ise farklı mevkide oynadığını dile getiren Richard Arthur Opentil, şunları kaydetti:

'Gana Milli Takımı'nda orta saha, Osmanlı Engelliler'de ise defansif oynuyorum. Ancak bu bana sıkıntı çıkarmıyor. Ben her yerde oynuyorum. Hocam bana 'sen çık gerekeni yap' diyor. Sadece kaleye geçmiyorum, onun dışında her mevkide oynuyorum.'

Kaynak: AA