'Spordaki Başarıya En Büyük Katkı Altyapıdaki Tesisleşmedir'

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Huysuz: 'Tesisleşme açısından şu an çok çok üst seviyedeyiz. Gelecek nesiller emin ellere emanet' 'İslami Dayanışma Oyunları'nın başarısını olimpiyatlara da yansıtacağız'

ÖMER ÜRER - Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, spordaki başarıya en büyük katkının altyapıdaki tesisleşme olduğunu belirterek, 'Tesisleşme açısından şu an çok çok üst seviyedeyiz. Gelecek nesiller emin ellere emanetler. İslami Dayanışma Oyunları'nın başarısını olimpiyatlara da yansıtacağız.' dedi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 12-22 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda elde edilen başarıyı AA muhabirine değerlendiren Huysuz, judonun, Türkiye'de artık çok yaygın bir spor haline geldiğini, İslam ülkelerinde de ciddi oranda yapıldığını söyledi.

- Olimpiyatta hedef en az 2 madalya

Türkiye'nin Bakü'de elde ettiği başarının tesadüf olmadığını dile getiren Huysuz, 'Bu kadar madalya beklemiyorduk. Takımımız gerçekten iyi sporculardan kurulu. Avrupa Şampiyonası'ndan iyi neticeyle döndük ama 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda takımımız çok güzel kenetlenme örneği göstererek, 10 madalya ve bir takım madalyası ile bayanlarda birincilik, erkeklerde üçüncülük elde etti. 14 sporcu ile 12 madalya alarak oyunları tamamladık. Bu bizim için çok güzel.' diye konuştu.

Huysuz, milli takında yetenekli sporculara sahip olduklarına işaret ederek, 'Sporcularımız bazen sakatlıklar ve adaptasyon sıkıntıları dolayısıyla olumsuz netice alabiliyor. Biz inanıyoruz ki 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda takımımız gerçekten güzel neticeler alacak. Olimpiyatlara 6 veya 8 sporcu ile katılmak ve en azından 2 madalya kazanmak istiyoruz. 2024 Olimpiyatları'nda ise en az 10 sıklette yarışmayı hedefliyoruz. Bu kapasiteye sahip bir ülkeyiz. Planlamamızı o şekilde yapıyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'Tesisleşme açısından şu an çok çok üst seviyedeyiz'

Türkiye'nin 4. İslami Dayanışma Oyunları'nı 195 madalya ile kapattığını hatırlatan Huysuz, 'Spordaki başarıya en büyük katkı altyapıdaki tesisleşmedir.' ifadesini kullandı.

Huysuz, çok yaygın ve etkili şekilde spora destek verildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Cumhurbaşkanımızın en büyük projelerinden biri de spordur. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde beraber çalışırken de spora çok büyük katkısı vardı. 4. İslami Dayanışma Oyunları'ndaki başarı tesadüf değil. Tesisleşme açısından şu an çok çok üst seviyedeyiz. Gelecek nesiller emin ellere emanet. İslami Dayanışma Oyunları'nın başarısını olimpiyatlara da yansıtacağız.'

Kaynak: AA