Milli Sporculardan Rektör Yardım'a Ziyaret

Atletizm Milli Takımına seçilen Bitlisli sporcular, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım'ı ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette öğrencilere, Bitlis Atletizm İl Temsilcisi Fadıl Kara ve antrenörler eşlik etti.

Milli takıma seçilen sporcuları tebrik eden Rektör Yardım, sporcuların ülkeyi uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil edeceğine inandığını belirtti.

Yardım, 'Başarı çok çalışmayla kazanılır. Hepinizin çok çalışarak ülkemizi uluslararası yarışmalarda başarıya taşıyacağınıza ve ayyıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandıracağınıza eminim. Gençlerimizi spora daha fazla yönlendirebilirsek ülkemizi daha iyi temsil eder ve daha sağlıklı gençler yetiştiririz. Hepinizi tekrar tebrik ediyorum. Umarım güzel sonuçlar aldıktan sonra sizlerle burada yeniden buluşuruz.' ifadelerini kullandı.

Bitlis Atletizm İl Temsilcisi Kara ise, Bitlisli 7 sporcunun büyük başarı sağlayarak milli takıma girmeye hak kazandığını belirterek, şunları kaydetti:

'Bu, Bitlis için büyük bir başarı. Ayetullah Aslanhan, yıldızlar dünya barajını aşarak 3 Haziran'da yapılacak Balkan Şampiyonası 3 bin metrede ve 10 Temmuz'da ise Macaristan'da yapılacak Avrupa Gençlik Oyunları'nda ilimizi ve ülkemizi temsil edecek. Melek Kaya, Abdulselam Bingöl ve Mustafa Şölen 10 Haziran'da Bulgaristan'da yapılacak Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası'nda, Sertan Uyanık, İdris Demir ve Emrah Aslanhan ise 24 Haziran'da İtalya'da düzenlenecek Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek.'

Kaynak: AA