Halterin 'Altın Kızı' Gözünü Olimpiyatlara Dikti

Azerbaycan'da düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda altın madalya kazanan Bediha Tunadağı, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda şampiyon olarak jübilesini yapmak istiyor Bediha: 'Haltere, ne olduğunu bilmeden başladım. Ortaokulda öğretmenim yönlendirmişti. Şimdi 2 Avrupa şampiyonluğum var' Kadın Halter Milli Takımı Antrenörü Doğan: '2020 Yaz Olimpiyatları'nda ondan madalya bekliyoruz'

FERİDE PELİN İNAL - Azerbaycan'da düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda halterde kadınlar 53 kiloda altın madalya kazanan Gaziantepli Bediha Tunadağı, beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığı bu sporda yakaladığı başarıyı, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda şampiyonlukla taçlandırıp jübile yapmayı hedefliyor.

Haltere 20 yıl önce başlayan 31 yaşındaki Bediha, yıllardır ter döktüğü bu sporu, zirvede noktalamak istiyor.

Kariyerinde daha önce iki Avrupa şampiyonluğu, 1 Avrupa üçüncülüğü bulunan Bediha, son olarak Azerbaycan'da düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda 53 kiloda altın madalyanın sahibi oldu.

Bediha, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortaokulda, halterin ne olduğunu bilmeden, beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle bu spora başladığını belirtti.

Haltere yıllardır büyük emek verdiği anlatan milli sporcu, şunları söyledi:

'Bir insanın spor dalını tercih ederken hedeflerini iyi belirlemesi lazım. Hedeflerimi koydum. Başarılarımdan dolayı çevremdekiler de benim kadar mutlu. 20 yıldır halter yapıyorum. Ailem her zaman destekçim oldu. Haltere, ne olduğunu bilmeden başladım. Ortaokulda öğretmenim yönlendirmişti. Şimdi 2 Avrupa şampiyonluğum var. İslami Dayanışma Oyunları'nda birinci oldum. Türk bayrağını göklere çektirmek büyük bir gururdu. Hedefimi gerçekleştirdiğim için mutluyum.'

Şimdiki hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak olduğunu ifade eden Bediha, hazırlıklarını bu doğrultuda sürdürdüğünü, ardından jübile yapmayı düşündüğünü kaydetti.

- Antrenör Doğan: 'Bediha kampta kalma rekoru kırdı'

Kadın Halter Milli Takımı Antrenörü Mustafa Doğan, sporcusunun olimpiyat şampiyonluğunu hedeflediğini söyledi.

Bediha'nın haftanın 6 günü antrenman yaptığına dikkati çeken Doğan, 'Bu sene kampta kalma rekoru kırdı. Çok çalıştı. Antrenman yapmadan, kendinizi yormadan başarı ele edemezsiniz. Emeğinin de karşılığını aldı. 2020 Yaz Olimpiyatları'nda ondan madalya bekliyoruz.' diye konuştu.

Halter hakkında yanlış bilgiler olduğuna değinen Doğan, 'Boyu kısalttığı düşünülüyor ama bu genetiktir. Boyu uzun olan haltercilerimiz de var. Gelişim çağındaki sporcuların boyunu uzatıyor. Her yeni başlayanı hemen ağırlığın altına sokmuyoruz. Önce teknik eğitim veriyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA