Diyarbakır DSİ Spor Sivas'a Gidiyor

Diyarbakır DSİ Spor U19 Takımı, Sivas’ta düzenlenecek olan U19 Türkiye Şampiyonası Finallerine katılacak.

2016-2017 Sezonu U19 Türkiye Şampiyonası Finalleri 2-3 Haziran 2017 tarihlerinde Sivas’ta oynanacak. Diyarbakır’ın en iyi alt yapı kulübü olan DSİ Spor, Sivas’taki finallerde altın madalya almak için mücadele edecek. Diyarbakır DSİ Spor Teknik Sorumlusu Ahmet Tanış, Türkiye finallerinin hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Tanış, Sivas’a şampiyon olmak için gideceklerini ve burada başarılı olmak istediklerini belirtti.

Tanış, “Gençlere verdiğimiz önemin karşılığını şuana kadar aldık. Birçok kategoride başarılar elde ettik. Hala da devam ediyoruz. Önümüzde Sivas’ta yapılacak U19 Türkiye Şampiyonası finalleri var. Hedefimiz burada başarılı olup Diyarbakır’a kupa ile dönmektir. Futbolcularıma ve teknik ekibime güveniyorum” dedi.

Son 4 takım finalle kaldı

75 ilden 135 takımın katılımı ile 4 Mayıs 2017 tarihinde başlayan Türkiye Şampiyonası’nda oynanan I ve II. Kademe müsabakaları sonunda 4 takım finallerde mücadele etmeye hak kazandı. Finalistler, Diyarbakır DSİ Spor, Erokspor (İstanbul), Hacettepespor ve Trabzon Ortahisar Kanuni takımlarının katılacağı U19 Türkiye Şampiyonası kura çekimi 1 Haziran Perşembe günü Sivas’ta yapılacak.

Kura çekimi sonrası oluşacak eşleşmeyle 2 Haziran Cuma günü yarı final, 3 Haziran Cumartesi günü de final müsabakası oynanacak.

Kaynak: İHA