Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı

Kahramanmaraş'ta, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un da katılımıyla, kentte faaliyet gösteren 71 amatör spor kulübüne malzeme yardımında bulunuldu.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından 71 kulübe 300 bin lira değerinde sportif malzeme yardımı yapıldı.

Osman Sayın Spor Salonu'nda gerçekleşen programda 4 bin sporcuya verilen malzemeler, kulüp idarecilerine ve sporculara teslim edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, burada yaptığı konuşmada, sporun gelecek için önemli olduğunu söyledi.

Gençlerin ve toplumun tüm kesimlerinin sağlıklı ortamlarda spor yapmaları için tesisler yaptıklarını vurgulayan Erkoç, şunları dile getirdi:

'Turnuvalar düzenliyoruz. Yaz spor okulları açıyoruz. Yaz spor okullarında inşallah hedefimiz 50 bin çocuğumuzu eğitmek, spor alışkanlığı kazandırmak için tabi bunlar bir başlangıç. Bunların sürekli hale gelmesi için amatör spor kulüpleri çok önemli. Sadece kağıt üzerinde değil gerçekten faaliyet gösteren düzenli, tertipli spor kulüplerini desteklemeye devam edeceğiz. Bu yardım sadece bunun bir parçası. Belediye spor tesislerin olduğu bölgedeki tesislerimize aydınlatma başta olmak üzere yeni sahalar yaptık. Amatör sporun altyapısını, spor imkanlarını güçlendirme gayreti içerisindeyiz.'

'Hükümetimiz de bir taraftan çok önemli tesisler Kahramanmaraş'ımıza kazandırmakta.' diyen Erkoç, şöyle devam etti:

'İnşallah hep beraber hükumetimiz ile omuz omuza vererek spor kulüplerimizle beraberlik içinde çalışarak lisanslı sporcu sayımızı Avrupa'nın üzerine çıkarmamız gerek. Bugün biz Avrupa'ya baktığımızda Türkiye'miz bu konuda çok geride. Bu da en çok amatör spor kulüplerimize düşmektedir. Profesyonelde de güçlü olmak için, güçlü bir altyapıya ihtiyaç var.'

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ergün Önal ise amatör spor yapan gençlerin her türlü takdiri hak ettiklerini ifade etti.

Kaynak: AA