Yaşar Üniversitesi, ÜNİLİG'de Türkiye Üçüncüsü

Üniversiteler Spor Ligi’nde (ÜNİLİG) geçen yılın şampiyonu Yaşar Üniversitesi Erkek Basketbol Takımı, bu yıl Türkiye üçüncülüğünü kazandı.

Yaşar Üniversitesi, İzmir’de düzenlenen ÜNİLİG basketbol finallerinde, Ege’yi erkek ve kadınlarda başarıyla temsil etti. Yaşar Üniversitesi, Bornova Altındağ Atatürk Spor Kompleksi’nde 16 takımın katılımı ile gerçekleşen organizasyonda, Ege’den finallere katılma hakkı kazanan tek üniversite oldu. Geçen yılın şampiyonu Yaşar Üniversitesi Erkek Basketbol Takımı, grup karşılaşmalarında Akdeniz, Sabancı ve İçel’i mağlup ederek yarı finalde Beykent Üniversitesi ile karşılaştı. Beykent’e kaybeden Yaşarlı basketbolcular, kaptanları Onur Kentli’nin 22 sayı 4 asistle oynadığı üçüncülük maçında Akdeniz Üniversitesi’ni 82-66 mağlup ederek bronz madalyayı kazandı.

Yelkende 4 kupa

Öte yandan, Urla ilçesinde gerçekleştirilen 8. Jimmy Key Kupası ve üniversitelerarası 5. Universail Kupası yelkenli yat yarışlarında, Yaşarlı yelkenciler 4 kupa kazandı. Geçtiğimiz hafta sonu Urla’da gerçekleşen 8. Jimmy Key Yat Yarışları’na IRC ve destek sınıflarında 33 yelkenli tekne kayıt yaptırdı. 5. Universail Yat Yarışları’na ise 16 üniversiteden 27 tekne kayıt yaptırdı. İki gün süren yarışlarda Yaşar Üniversitesi, Destek1 sınıfında Universail’da birinci, Jimmy Key’de ise ikinci olurken IRC2 sınıfında ise Jimmy Key’de ve Universail’da üçüncülüğü kazandı.

Kaynak: İHA