KBÜ'den Kısa Kısa

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mavera İlim Fikir ve Sanat Kulübü ile Karabük İl Müftülüğü tarafından 'O Nur'a Yolculuk' konulu bilgi yarışması düzenlendi.

KBÜ 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda düzenlenen yarışmada, yarışmacılar temel dini bilgiler ve siyer alanlarında soruları yanıtladı.

Her yarışmaya toplam 15 soru yöneltilen yarışmada, 14 soruyu bilen İlahiyat Fakültesi öğrencisi Elif Kurtoğlu birinci, 13 soruya yanıt veren Teknoloji Fakültesi Mekatronik Bölümü öğrencisi Ahmet Yağızalp Türk ikinci, 11 soruyu yanıtlayan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Abdullah Kaya üçünü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler Umre ziyareti ödülü kazandı.

- KBÜ'de Masa Tenisi Turnuvası

KBÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Rektörlük Kupası Masa Tenisi Turnuvası düzenlendi.

Her yıl geleneksel olarak farklı spor dallarında düzenlenen Rektörlük Kupası Masa Tenisi Turnuvası maçları Turuncu Kantin'de yapıldı.

Üç farklı kategoride düzenlenen turnuvada, akademik-idari grubun şampiyonu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sekreteri Sami Demirtaş olurken, erkek öğrenciler kategorisinin şampiyonu Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğrencisi Murat Okşit, kız öğrenci grubunun şampiyonu ise Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Kader Bayrak oldu.

Dereceye giren sporculara ödülleri KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Genel Sekreter Doç. Dr. Mücahit Coşkun ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Bünyamin Gün verdi.

Kaynak: AA