5'İnci Ufka Yolculuk Yarışmasını Kazananlara Ödülleri Verilecek

Türkiye ve dünya genelinde 588 bin 400 kişinin müracaatta bulunduğu Ufka Yolculuk 5’inci Bilgi ve Kültür Kültür Yarışmasında dereceye girenlere 5 Mayıs Cuma günü Konya Selçuklu Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde düzenlenen törenle ödülleri verilecek.

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından Kur’an-ı Kerim Meali konusunda 5’incisi düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Kültür Yarışmasında dereceye girenlere, 5 Mayıs 2017 Cuma günü Konya Selçuklu Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde başlayacak törenle Türkiye geneli ödülleri verilecek. Yarışmaya bu sene Türkiye genelinden 588 bin 400 kişi başvurmuştu. Yekta Tok’un sunuculuğunu yapacağı Türkiye geneli ödül gecesinde, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması dünya birincisi Ali Tel ve sanatçı Fatih Koca yer alacak. Program, ödüllerin takdim edilmesiyle devam edecek. Yarışmanın A, B, C, D, E, F kategorilerinde birinci, ikinci ve üçüncü olanlar; 2 Umre Seyahati + para ödülü veya 2 Dost ülkeye yolculuk + para ödülünü tercih edebilecek ya da ödülün tamamını para olarak alabilecek. G, H kategorilerinde yarışanlar arasında birinci, ikinci ve üçüncü gelenler ise tablet bilgisayar ödüllerini kazanacak. Sınavda 50 puan ve üstü alanlar arasından yapılacak çekilişle 10 kişiye daha Umre Seyahati ya da Dosta Yolculuk hediye edilecek.

Kur’an-ı Kerim Meali konulu yarışma

Kur’an-ı Kerim Meali konusunda; ‘Feyzü’l-Furkân Kur’ân-ı Kerîm Meali - Hasan Tahsin Feyizli’, ‘Kur’an-ı Kerim Meali - Türkiye Diyanet Vakfı’, ‘Kuranı Hâkim ve Meali Kerim - Hasan Basri Çantay’ ve ‘Kur’an-ı Kerim Meali - Ömer Nasuhi Bilmen’ temel sahih kaynakların birisinden sorumlu tutulan yarışmacılar, A kategorisi (10 yaş altı), B kategorisi (10-14 yaş arası), C kategorisi (14-19 yaş arası), D kategorisi (19-30 yaş arası), E kategorisi (30 yaş üstü) ve F kategorisinde (ihtisas) çoktan seçmeli test gerçekleştirildi.

G kategorisi (Türkçe online) ve H kategorisi (İngilizce online) sınavı ise dünya genelinde ufkayolculuk.com web sitesi üzerinden gerçekleştirilirdi.

6 Bin 969 tutuklu ve mahkum kayıt yaptırdı

Engellilerin de katılabildiği yarışmaya, Türkiye genelindeki 360 cezaevinden 235’indeki 6 bin 969 tutuklu ve mahkum kayıt yaptırdı.

17 bin gönüllü ve 83 STK destekledi

17 bin gönüllünün desteklediği yarışmaya, 83 Sivil Toplum Kuruluşu da (STK) proje ortağı oldu. Sınav için ise 2 bin 626 bina tahsis edildi. Proje ortağı sivil toplum kuruluşları da kendi bölgelerinde katılımcılara ayrıca ödüller takdim etti.

Bütün vatandaşlar davetli

Türkiye geneli ve dünyanın çeşitli ülkelerinden davetlilerin de katılması beklenen ödül gecesine bütün vatandaşların davetli olduğu, programa katılan misafirlere sürpriz hediyeler takdim edileceği bildirildi.

Kaynak: İHA