Milli Diskçinin Hedefi Avrupa Şampiyonluğu

Temmuz ayında düzenlenecek Balkan ve Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Berke İnaloğlu, ayyıldızlı formayla kariyerindeki ilk Avrupa şampiyonluğunu kazanmayı hedefliyor Milli diskçi Berke:'Bu sene iddialıyız. Antrenmanlarımızı yaptık. İnşallah bayrağımızı göklere çekeceğiz, İstiklal Marşımızı okutacağız' 'İmkansızlıklar bizi yıldırmıyor'

GÖKHAN YILMAZ - Beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığı disk atmada yıldızlar ve gençler kategorisinde Balkan şampiyonlukları yaşayan Berke İnaloğlu, başarılarını Avrupa şampiyonluğuyla taçlandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Atletizmde, gençlerde 1-2 Temmuz'da Romanya'da gerçekleştirilecek Balkan Şampiyonası ve 20-23 Temmuz'da İtalya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılacak 19 yaşındaki milli sporcu, çalışmalarını Zonguldak'ta yapıyor.

Kariyerindeki ilk Avrupa şampiyonluğunu elde edebilmek için haftanın 6 günü çift idman yapan Berke, Türk bayrağını göndere çektirmek istiyor.

Milli diskçi Berke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu spora beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığını söyledi.

- 'Ülkemize madalya getirmeyi umuyorum'

Bursa'da düzenlenen Nurullah İvak Atmalar Türkiye Şampiyonası'nı birinci tamamlamasının bu spora devam etmesinde önemli olduğunu belirten Berke, 'Çok mutlu olmuştum. Birinciliğin ardından bu sporun bana göre olduğunu düşündüm. 5 yıldır bu sporu yapıyorum.' dedi.

Berke, bu yılki çalışmalarda çok emek verdiğini dile getirerek şunları söyledi:

'Temmuz ayında İtalya'da Avrupa Şampiyonası var. İnşallah ülkemize madalya getirmeyi umuyorum. O yüzden çok çalışıyorum. Yeri geldi sıkıldık, yorulduk. Ama hiçbir zaman hedeflerimize ulaşmak için yılmadık, bırakmadık. Kondisyon olarak daha çok antrenman yaptığımız için biraz şiddetli geçiyor çalışmalarımız. Haftada 6 gün antrenman yapıyorum. Günde ise 2 defa antrenmana çıkıyorum. Sabah 9'dan 12'ye kadar çalışıyorum. 1,5 saat dinlenme sürecimden sonra da ikinci etap çalışmalarımla devam ediyorum. Yoğun bir tempoda çalışıyoruz.'

- 'İmkansızlıklar bizi yıldırmıyor'

Gençler kategorisinde ikinci yılı olduğunu ifade eden Berke, 'Daha önce de Avrupa şampiyonalarında yarıştım. Ama o kadar iyi derecem yoktu. Bu sene iddialıyız. Antrenmanlarımızı yaptık. İnşallah bayrağımızı göklere çekeceğiz, İstiklal Marşımızı okutacağız. Başka bir şey istemiyorum. Bunlar bana yeter.' diye konuştu.

Berke, kentteki imkanların yeterli olmadığını vurgulayarak şunları kaydetti:

'Kendi imkanlarımızla salonlara geliyoruz. Halbuki pek bir şey de istemiyoruz. Bu aralar atış yaptığımız stadyumdaki dairemizi kaldırma durumları var, yerine tribün yapmak için. O nedenle moralimiz düşük, psikolojimiz bozuk. İnşallah kaldırmazlar. Çünkü çalışacak başka yerimiz yok. Halter salonumuz bile yok. Başarılı, yetenekli sporcular var. İmkansızlıklar yüzünden bu işi yapmayan insanlar da var. Bu iş gerçekten maddiyat isteyen bir iş. Bunları bahane etmiyorum aslında. Çalışmak isteyen her zaman çalışır. Bayrağımızı göklere çekmek için ben de her zaman çalışıyorum. İmkansızlıklar bizi yıldırmıyor.'

- Antrenör Kırlangıç: 'Başarılı olacağına inanıyorum'

Berke'nin antrenörü Cansın Kırlangıç, milli sporcunun önceki çalışmalarına göre daha üst seviyelere çıktığını anlattı.

Şampiyonalar için sıkı bir çalışma programı uyguladıklarını aktaran Kırlangıç, 'Patlayıcı kuvvet, halter antrenmanları, kuvvette devamlılık gibi antrenman programları uyguluyoruz. En son yaptığı atışları da gördüm. Kendi klasmanında büyük metreler attı. İtalya'daki şampiyonada daha fazla atacağına inanıyoruz. 60 metre civarında düşünüyor. Başarılı olacağına inanıyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA