İrem Dinç, Türkiye Taekwondo Şampiyonasında Türkiye 2'İncisi Oldu

Çanakkale Gazi Ortaokulu öğrencisi İrem Dinç, okul sporlarının 2017 yılı faaliyet programında yer alan ve okullar arası Yıldızlar Türkiye Taekwondo şampiyonası 26-28 Mayıs tarihleri arasında Marmaris’te gerçekleşen 35 ilin katıldığı şampiyonada yıldızlar kategorisi 29 kiloda final maçında yenilerek Türkiye ikincisi oldu.

İl temsilcisi ve Anafartalar Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü Hasan Altunışık, “Sporcum İrem çok yetenekli bir sporcumuz, kendisinden bu şampiyonadan şampiyonluk bekliyorduk ancak İrem’in Tekirdağlı rakibi İrem’den hem yaşça büyük hem de rakibimiz 37 kilodan 29 kiloya düşerek bu şampiyonaya katıldı.

Rakibimizin fiziki ve yaş olarak büyük oluşu sporcumuzun tekniğini etkilemiş oldu ama bunu hiç önemi yok çünkü sporcum İrem daha 2005 doğumlu iki yıl daha yıldızlarda şampiyonalara katılacak. Sporcumuzdan çok daha büyük başarılar beklemekteyim. İrem bunu yapabilecek tekniğe ve yeteneğe sahiptir. Şimdi hedefimiz Temmuz ayında Taekwondo federasyonu başkanlığınca yapılacak olan yıldızlar taekwondo Türkiye şampiyonasında şampiyon olarak Dünya ve Avrupa şampiyonasına katılmak olacak. Sporcumuz İrem’i almış olduğu bu büyük başarıdan dolayı tebrik ediyor onu daha büyük başarılar elde etmesini temenni ediyorum” dedi.

Altunışık, “Şampiyonaya Çanakkale taekwondo ekibi olarak yapılan bu Türkiye şampiyonasına iki sporcuyla katıldık. Bununda nedeni Kütahya’da yapılan okullar arası grup maçlarında İrem Dinç birinci olmuştu ve Doğan Biçici ikinci olmuştu. Bu sporcularımız almış oldukları bu başarıdan dolayı yapılan bu Türkiye şampiyonasına katılma hakkını kazanmış oldular. Bu Şampiyonaya çok iyi hazırlandık çok çalıştık ve kazanmak için tatemiye çıktık. Sporcularımız harika maçlar yaparak rakiplerin yenmek için olağan gayretlerini ve hünerlerini ortaya koydular. Sporcum İrem Dinç şampiyonadan Türkiye ikinciliğini alırken Doğan Biçici Türkiye şampiyonu olan Ankaralı rakibine yenilerek madalya alma şansını kaybetti. Temmuz ayında yapılacak olan Yıldızlar Türkiye taekwondo şampiyonasına daha iyi çalışarak hatalarımızı en aza indirerek yapılacak olan şampiyonadan şampiyonluklarla dönmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA