Hevesle Başladı, Avrupa İkincisi Oldu

Antalya'da eğitim gördüğü okulda kurulan güreş takımıyla antrenman yapmadan müsabakalara katılan Lütfi Furkan Şimşek, önce il birinciliği elde etti, ardından Türkiye şampiyonluğuna ve Avrupa ikinciliğine ulaştı Milli sporcu Şimşek: 'Okullar arası turnuvaya gitmek istedim. İlk güreşimde hiç antrenmanım yoktu. Kaba düzen güreştim. İl birincisi oldum' 'Hedefim, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek' Yıldız Milli Takım Antrenörü Kaya: 'Özellikle bu seneki karşılaşmalardan sonra olimpiyat madalyası alacağına inanıyorum'

SİNAN ÖZMÜŞ - Antalya'da yaşayan Lütfi Furkan Şimşek, okuduğu okulda ilk kez kurulan güreş takımıyla, antrenman yapmadan, heves ederek katıldığı okullar arası müsabakalarda önce il birinciliği elde etti, ardından Türkiye şampiyonu ve Avrupa ikincisi oldu.

Antalya'da özel bir okulun 7'nci sınıf öğrencisi olduğu dönemde kurulan güreş takımıyla antrenmansız bir şekilde okullar arası müsabakalara katılan 15 yaşındaki sporcu, tüm rakiplerini yenerek il birincisi olmayı başardı.

Müsabakalar sırasında İlkay Kaya Akademi Spor Kulübünün başkanı ve teknik direktörü Emin Kaya'nın dikkatini çeken Lütfi Furkan, onun öğrencisi olarak katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda üçüncülük elde etti.

Güreşteki ikinci yılında bölge birincisi olduktan sonra kolundan yaşadığı sakatlık nedeniyle Türkiye Şampiyonası'na katılamayan Furkan, üçüncü senesinde Yıldız Milli Takım Antrenörü İlkay Kaya ile yaptığı hazırlıklar sonucunda, önce Türkiye birincisi, ardından da Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 14 ve 15 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda grekoromen stilde 85 kiloda ikinciliğe ulaştı.

- 'Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları'

Milli sporcu Lütfi Furkan Şimşek AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Okullar arası turnuvaya gitmek istedim. İlk güreşimde hiç antrenmanım yoktu. Kaba düzen güreştim. İl birincisi oldum. Emin Kaya hocam da beni gördü ve çağırdı. Güreşe öyle başladım.' dedi.

Furkan, güreşe olan hevesinin babasından kaynaklandığını, babasının da lise çağlarında güreştiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

'İlk senemde Türkiye üçüncüsü oldum. Sonraki senemde bölge birincisi oldum ama yaşadığım sakatlık nedeniyle Türkiye şampiyonasına gidemedim. Bu sene 3'üncü senemde güzel bir sezon geçirdim. Türkiye'de birinci, Avrupa'da da ikinciliğe ulaştım. Finale kadar sayı vermedim. Finalde rakibimin güreşi bana biraz ters geldi. Güreşimi tam yapamadım. Mücadelemi verdim ama olmadı. Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek.'

- Okulda da başarılı

Geçen yıl girdiği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nın (TEOG) ilkini yanlışsız, ikincisinde ise sadece bir yanlış yaparak 499 puan aldığını vurgulayan Lütfi Furkan Şimşek, şu anda özel bir kolejde tam burslu olarak eğitim hayatını sürdürdüğünü kaydetti.

Bu yıl milli takım kampları nedeniyle okula fazla önem veremediğini aktaran Furkan, buna rağmen ders notlarının yine de iyi olduğunu sözlerine ekledi.

- 'Olimpiyat madalyası alacağına inanıyorum'

Yıldız Milli Takım Antrenörü İlkay Kaya da milli sporcu Lütfi Furkan Şimşek'in babası ve kulüplerinin başkanı Emin Kaya tarafından keşfedildiğini anlattı.

Sporcusunun üç sene içinde milli takıma yükseldiğini ve bu yıl da Avrupa Şampiyonası'na katıldığını söyleyen Kaya, 'Avrupa Şampiyonası'nda ilk turda Rumen, ikinci turda Gürcü, daha sonra Macar, yarı finalde de Azerbaycanlı rakiplerini yendi ve finale yükseldi. Final müsabakasında ise Rus güreşçiye yenildi ama bayrağımızı göndere çektirdi. Geleceği olan bir sporcu. Olimpiyat madalyası alacağına inanıyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA