Gaziemir'in Halk Oyunları Ekibi Türkiye Birincisi Oldu

Gaziemir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, 25 ilden 32 ekibin yarıştığı Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Büyükler Türkiye Şampiyonasında Geleneksel Düzenlemeli dalda birincisi oldu.

Gaziemir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF)’nun düzenlediği büyükler Türkiye şampiyonasında büyük başarı yakaladı. Ekip, müsabakalarda Türkiye şampiyonu oldu. Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonunda düzenlenen ve iki gün süren şampiyonaya Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Ağrı, Amasya, Artvin, Bingöl, Bursa, Denizli, Erzincan, Iğdır, Kırklareli, Kocaeli, Samsun, Sivas, Van, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Erzurum, Hakkari, Trabzon, Tokat’tan toplam 32 ekip katıldı.

Görsel şölene dönüşen şampiyonada, ‘Geleneksel Düzenlemeli Dal’ kategorisinde rakiplerini geride bırakan Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ‘İzmir Yöresi’ oyunlarıyla ülke şampiyon olurken; Artvin Atabarı ikinci, Kırklareli Belediyesi de üçüncü sırada yer aldı.

Ekibin mutluluğuna ortak olan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ekibin başarısına ilişkin şöyle konuştu:

"Önce İzmir İl birincisi daha sonra da Ege Bölge birincisi olmanın mutluluğunu bize yaşatan Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğumuz şimdi de Türkiye Şampiyonu olarak bize çok büyük bir gurur yaşattı. Bugüne kadar aldığı birçok başarıyla gurur kaynağım olan 32 dev adamı gönülden kutluyorum. Daha çok çalışarak daha da büyük başarılar kazanacağınıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA