A Milli Kadın Voleybol Takımı, Bulgaristan Yolcusu

Milliler, başkent Sofya'da 31 Mayıs4 Haziran tarihlerinde düzenlenecek 2018 Dünya Şampiyonası 2. Etap Avrupa Kıta Elemeleri için yarın Bulgaristan'a gidecek A Milli Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Guidetti:'Ekip olarak grup birincisi olup, dünya şampiyonasına gitmeyi hedefliyoruz'

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2018 Dünya Şampiyonası 2. Etap Avrupa Kıta Elemeleri karşılaşmaları için yarın Bulgaristan'a gidecek.

Başkent Sofya'da, 31 Mayıs-4 Haziran tarihlerinde düzenlenecek 2. etap eleme müsabakalarında Türkiye, Kosova, İsviçre, Romanya, Bulgaristan ve Karadağ ile mücadele edecek. Türkiye, 3 etap üzerinden yapılan elemelere 2. etaptan başlayacak.

Elemelerde 6 grupta, 36 ülke mücadele edecek. 2. Etap Avrupa Kıta Elemeleri'nde, lig usulü oynanacak maçlar sonucunda gruplarında birinci olan 6 takım finallere katılmaya hak kazanacak. Gruplarında ikinci olacak 6 takım ise 3. etap Avrupa elemelerine katılacak. 2018 Dünya Şampiyonası 3. Etap Avrupa Kıta Eleme müsabakaları ise 22-27 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Lig usulü oynanacak eleme turu sonrasında grubu ilk iki sırada tamamlayan takımlar, finallere katılma hakkını kazanacak.

Bu arada, 2018 Dünya Voleybol Şampiyonası, 29 Eylül-20 Ekim 2018'de Japonya’da yapılacak. Şampiyonaya 24 takım katılacak.

- Antrenör Guidetti iddialı

Milli takım antrenörü Giovanni Guidetti yaptığı açıklamada, dünya şampiyonasına gitmeyi hedeflediklerini söyledi.

İstanbul’da kısa bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Guidetti, 'Dünya Şampiyonası 2. Etap Avrupa Kıta Elemesi için Sofya'ya gideceğiz. Yoğun bir maç trafiğimiz olacak ve üst üste beş gün maç yapacağız. Ekip olarak grup birincisi olup, dünya şampiyonasına gitmeyi hedefliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Elemelerde mücadele edecek milli takımda yer alan sporcular şunlar:

Bahar Toksoy Guidetti, Eda Erdem Dündar, Melis Yılmaz (Fenerbahçe), Büşra Kılıçlı, Hande Baladın (Eczacıbaşı VitrA), Çağla Akın (Beşiktaş), Gözde Kırdar, Hatice Gizem Örge, Kübra Çalışkan, Naz Aydemir Akyol (VakıfBank), Güldeniz Önal, Seda Aslanyürek (Galatasaray), Meryem Boz (Seramiksan), Neriman Özsoy (Liu Jo Nordmeccanica Modena)

- Türkiye'nin maç programı

Organizasyonda Türkiye'nin TSİ maç programı şöyle:

31 Mayıs Çarşamba:

15.00 Türkiye-Kosova

1 Haziran Perşembe:

15.00 İsviçre-Türkiye

2 Haziran Cuma:

20.00 Türkiye-Romanya

3 Haziran Cumartesi:

17.30 Bulgaristan-Türkiye

4 Haziran Pazar:

15.00 Türkiye-Karadağ

Kaynak: AA