Okul Sporları Hokey Yıldızlar Türkiye Birinciliği

Osmaniye'de başlayan müsabakalara 10 ilden 16 kız ve erkek takım katılıyor.



OSMANİYE – Okul Sporları Hokey Yıldızlar Türkiye Birinciliği Müsabakaları Osmaniye’de başladı.

Fakıuşağı Mahallesi'ndeki hokey sahasında gerçekleştirilen ve 4 gün sürecek organizasyonda, kız ve erkek kategorilerinde Gaziantep, Ankara, Şanlıurfa, Adana, Kocaeli, Diyarbakır, Ordu, Muğla, İstanbul ve Adıyaman'dan takımlar mücadele edecek.

Türkiye Hokey Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Okan Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hokeyin olimpik branş olması ve okul sporları faaliyetleri arasında yer almasının önem taşıdığını belirterek, 'Daha önce 4 grup merkezinde gerçekleşen, kız ve erkeklerde ilk iki sırayı alan takımlarımız Osmaniye'de Türkiye şampiyonu olmak için mücadele veriyorlar. Hokey, okul sporlarının 4 yıldır faaliyet raporunda yer almaktadır. Bu da hokeyin gelişimi için önem arz ediyor.' diye konuştu.

Altyapının önemine değinen Sarı, 'Öğrencilerimizin hokey oynaması, bu branşın tanınabilirliği ve sporcuların tespiti açısında önemlidir. Hokey, okul sporları faaliyetlerinde yer alması sayesinde ülkemizin bir çok yerine yayılarak oynanıyor. Burada antrenörlerimiz tarafından tespit edilen iyi sporcularımız kulüplerimiz tarafından transfer edildiği gibi milli takım kadromuzda da forma şansı buluyor.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA