MSKÜ Öğrencilerinden 5 Ayda 24 Madalya

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri son 5 ayda savunma sporları branşında Türkiye’nin farklı kentlerinde düzenlenen yarışmalarda 24 madalya 2 kupa kazandı. Kazandıkları kupalarla SKS Daire Başkanı Arslan Üzer’i makamında ziyaret eden antrenör ve sporcular kazandıkları 2 kupayı Üzer’e teslim ettiler.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Savunma Sporları Antrenörü Erkan Bingöl, uzun süreli bir çalışma programı ile bu başarıları kazandıklarını belirterek, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerimiz savunma sporları branşında Türkiye’nin farklı kentlerinde düzenlenen yarışmalarda 24 madalya 2 kupa kazandı. Öğrencilerimiz, Avrupa’nın farklı kentlerinde yapılan yarışmalarda ise 2 bronz ve 2 gümüş madalya kazandılar” diye konuştu.

Bingöl, “Yardımcı Antrenörlerimiz Emrah Ceylan, Murat Algül eşliğinde uzun süreli bir çalışma programından geçen sporcularımız gittikleri her şampiyonadan başarı ile döndüler. Toplamda 24 madalya ve 2 kupa alarak 2017 yılında Üniversitemizi savunma sporlarında temsil ettik. Ayrıca öğrencilerimiz, Muay Thai branşında Tuğçe Yeşilbağ Avrupa kupasında 2. ve Ferdi Tekiner Çek Cumhuriyetinde yapılan Avrupa Kupasında (EMF CUP) 3. oldu. Wushu Branşında Şükran Tebaa Onar Gürcistan’da yapılan Avrupa şampiyonasında 3. oldu. 2016 yılında Muay Thai Avrupa kupasında Hatice Kübra Yıldırım ve Sinem Sarı Gümüş Madalya kazandılar. Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Mansur Harmandar, Üniversite Yönetimi, SKS Daire başkanımız Arslan Üzer ve Spor Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Recep Gürsoy’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Hedef Mili Takım ve Dünya Şampiyonluğu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne savunma sporları branşında Türkiye’nin farklı kentlerinde düzenlenen yarışmalarda 24 madalya 2 kupa kazandıran kız ve erkek öğrenciler ise öncelikli hedeflerinin Türk Milli Takımına girmek olduğunu anlatarak, “Milli takıma girdikten sonraki hedefimiz ise ülkemizi ve Muğla’yı dünyanın farklı yerlerinde temsil etmek. Avrupa ve dünya şampiyonu olmak hepimizin öncelikli hedefi” dediler.

Kaynak: İHA