STK'lardan Görmez'e Destek

Diyarbakır'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e yönelik eleştirilere tepki gösterdi Diyanet Sen Diyarbakır Şube Başkanı Evsen: 'Yapılan güzel hizmetlerin değerler boyutundan nasiplenmemiş olanlar, Diyanet üzerinden suyu bulandırmaya çalışanlar, istediklerini elde edemeyecektir'.

Diyarbakır'da, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

Memur-Sen Diyarbakır Şubesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluş temsilcileri adına açıklama yapan Diyanet Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye'nin manevi kimliklerinden biri olduğunu söyledi.

Son birkaç gündür bazı yayın organlarında Görmez ve Diyanet İşleri Başkanlığı aleyhine kirli bir propaganda faaliyeti yürütüldüğünü kaydeden Evsen, 'Görmez hocaya FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e yazıldığı iddia edilen bir kitap takrizi ortaya atılarak saldırılması ve bu saldırının mütedeyyin camiaya yakınlığıyla bilinen bir medya grubu tarafından yapılıyor olması manidardır.' dedi.

Bu propagandayı yapanların 15 Temmuz'da okutulan selaların öcünü almaya çalışmakla beraber Görmez üzerinden Diyanet'in itibarını zedelemeye çalıştığını anlatan Evsen, dünyanın dört bir tarafına gönderilen 'FETÖ ile mücadele edelim' mektuplarının itibarını düşürme amacı taşıdığını belirtti.

Bugüne kadar sayısız hizmetlere imza atmış olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve yönetim kadrosunun, art niyetli fikirlere, kirli düşüncelere teslim edilmesine gönüllerinin olmadığını dile getiren Evsen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Yapılan güzel hizmetlerin değerler boyutundan nasiplenmemiş olanlar, Diyanet üzerinden suyu bulandırmaya çalışanlar, istediklerini elde edemeyecektir. Diyanet İşleri Başkanlığını itibarsızlaştırmak isteyen yanlış bir algı üzerine inşa edilmiş, kurgulanmış bu senaryonun yönetmenleri, fikir babaları şunu çok iyi bilmeliler ki; manevi kimliğin kahramanları olan bu necip milletin evlatları, ezanın dinmemesi için 15 Temmuz'da nasıl bir mücadele verdiyse, 15 Temmuz'dan sonra yapılan bütün saldırılar karşısında da mücadelesini bütün saldırılara karşı verecektir.'

Evsen, her ne maksatla olursa olsun böylesi bir saldırı karşısında susmalarının mümkün olmadığını, Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşları olarak Görmez'in ülke için gerçek bir değer olduğunu bildiklerini dile getirdi.

Görmez'e karşı başlatılan bu linç kampanyasının bilinçli bir hareket olduğunun farkında olduklarını bildiren Evsen, 'Bu kampanyayı başlatanları ve yayanları şiddetle kınıyoruz. Bu fitne ateşine benzin taşıyan, bu kampanyayı yapan guruhları da asla unutmayacağız. Türkiye çapındaki tüm duyarlı STK'ları ses vermeye Sayın Görmez şahsında yapılan güzel hizmetlere sahip çıkmaya davet ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA