Ankara'da 'Trabzon Günleri'

Etkinlik kapsamında 'Trabzon'da Futbol' konulu panel düzenlendi.

Ankara'da gerçekleştirilen 'Trabzon Günleri' etkinliği kapsamında 'Trabzon'da Futbol' konulu bir panel düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) paneli yöneten Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi Başkanı Murat Taşkın, yaptığı konuşmada, Trabzon'daki ilk futbol kulübünün Trabzon İdmanyurdu olduğunu, bu takımın futbolcularının da 1. Dünya Savaşı'na katıldığını ve geri dönemediğini ifade etti.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ise futbolun ekonomik yapısına değinerek, 'Trabzonspor, 10 yılda bir yetenekli futbolcuları ortaya çıkarmıştır. Trabzonspor Kulübünün divanında 674 milyon lira borcu olduğu açıklandı. Türk futbolu, ekonomik olarak bir çıkmazın içinde. Türk futbolu, ekonomik olarak disiplin altına alınmalı.' diye konuştu.

Trabzon'da yayın yapan Karadeniz'de Sonnokta gazetesinin spor müdürü Servet Özkara da 50 yıldır bordo-mavili kulübü takip ettiğini belirterek, 'Geçen yıllarla birlikte Trabzonspor'daki en büyük kayıp, gençlerin hırsını yitirmiş olması. Artık gençler 'Bir gün ben de Trabzonspor'da oynarım.' hayalini taşımıyor. Trabzonspor'un şampiyonluğu, Anadolu takımlarını figüranlıktan kurtarmıştır. Trabzonspor, bir zamanlar örnek alınan bir kulüpken İstanbul'a özenerek, bu özeliğini kaybetmiştir.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA