Manisaspor Lige Tutunmayı Başardı

TFF 1. Lig'de 14 hafta düşme hattında yer alan Manisaspor, son haftalardaki performansıyla bu yıl yükseldiği ligde kalmayı başardı Manisaspor Teknik Direktörü Karafırtınalar: '10. haftada 2 puanı olan bir takımın ligde kalması hakikaten bir başarı' 'TFF 1. Lig'de istikralı takımlar yok, her sene takımlar kadro değişikliğine gidiyor, 45 hoca değiştiriyorlar, bu istikrarsızlık çekişmeyi de getiriyor'

ALİ KORKMAZ - TFF 1. Lig'de 14 hafta düşme hattında kalmasına rağmen özellikle ligin ikinci devresinde aldığı başarılı sonuçlarla ligde kalmayı başaran Manisaspor'un teknik direktörü Sait Karafırtınalar, '10. haftada 2 puanı olan bir takımın ligde kalması hakikaten bir başarı.' dedi.

Karafırtınalar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manisaspor'da göreve geldiklerinde takımın durumunun belli olduğunu, yaşadıkları zorluklara rağmen oyuncularının özverisinin, teknik ekibin sabrının, yönetimin ve tribüne gelerek destek olan taraftarların desteğinin çok önemli olduğunu anlattı.

Ligde kalmayı başarı görmenin çok doğru bir şey olmadığını kaydeden Karafırtınalar, şöyle konuştu:

'10. haftada 2 puanı olan bir takımın ligde kalması hakikaten bir başarı o zaman. Hedefimiz bu değildi tabii ki, öncelikle lige tutunmaktı, olabiliyorsa ilk 6 içinde yer bulmaktı. Son haftalarda kadro dışı kalan oyuncularımız oldu, kadro derinliğimiz kalmadı. Bir anda 3 oyuncumuz kırmızı kart gördü, her maç cezalı oyuncumuz oldu. İlk 26 hafta 6 galibiyetimiz vardı, Son 8 maçta da 5 maç kazandık, asıl başarıyı bu getirdi zaten.'

- 'İstikrar lazım'

TFF 1. Lig'de 6 senedir görev yaptığını hatırlatan Karafırtınalar, 'TFF 1. Lig'in değişeceğini çok zannetmiyorum. İstikrarlı takımlar yok, her sene takımlar kadro değişikliğine gidiyor, 4-5 hoca değiştiriyorlar, bu istikrarsızlık çekişmeyi de getiriyor. Takımlar otursa, istikrar olsa belki sıralama daha önce belli olabilir.' dedi.

- 14 hafta düşme hattında yer aldı

Geçen yıl Spor Toto 2. Lig'den 1. Lig'e yükselen Manisaspor, sezon öncesi teknik direktörlük için Mehmet Altıparmak'la el sıkıştı. Altıparmak, eski futbolculara olan borçlar nedeniyle yeni transfer edilen oyunculara lisans çıkartılamadığı için sezon başlamadan görevinden ayrıldı. Sezona genç oyuncular ve geçen sene kadrodaki futbolcularla başlayan Ege temsilcisi, daha sonra transfer yasağını kaldırdı. 2. haftadan sonra takımın başına gelen Koray Palaz, sadece 4 hafta görev yapabildi.

Manisaspor 7. haftadan itibaren yoluna Sait Karafırtınalar'la devam etti. TFF Kulüp Lisans Kurulu tarafından 3 puanı silinen Manisaspor, 6. haftadan itibaren 6'sı son sırada olmak üzere 14 hafta düşme hattında yer aldı. 20. haftada küme düşme hattından çıkan Manisaspor, son 8 haftada aldığı 5 galibiyetle ligde kalmayı başardı.

- En golcü isim Bahattin Köse

Ligi topladığı 39 puanla 12. sırada tamamlayan Manisaspor, 47 gol atıp kalesinde 53 gol gördü. Bahattin Köse'nin 11 gol attığı Ege temsilcisinde İsmail Haktan Odabaşı 7, Dimov ise 5 gole imza attı.

40 farklı oyuncunun forma giydiği Manisaspor'da 34 maçta 2871 dakika sahada kalan Metin Yüksel en istikrarlı isim olurken, Metin'in ardından kaleci İsmail Şahmalı ile Bulgar oyuncu Dimov en fazla süre alan futbolcular olarak dikkati çekti.

Toplam 8 kırmızı kartla ligde en fazla kırmızı kart gören ekip olan Manisaspor'da Emre Öztürk 2 kez takımını eksik bıraktı. 87 sarı kart gösterilen Ege temsilcisinde Ümit Yasin Arslan 9 sarı kartla cezalandırıldı.

Kaynak: AA