Bakan Kılıç, Bakü'de Madalya Kazanan Sporcuları Kutladı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda madalya kazanan milli sporcuları tebrik etti.

Bakan Kılıç, yayımladığı tebrik mesajında, Türkiye'nin oyunlarda 71 altın, 67 gümüş ve 57 bronz olmak üzere toplam 195 madalya kazandığını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

'Madalya kazanan sporcularımızı gönülden kutlarım. Sporcularımız, İslami Dayanışma Oyunları tarihinde ülkemiz adına en başarılı dönemini geçirerek önemli bir başarıya imza attılar. Milli sporcularımızın, 2021 yılında İstanbul'da düzenlenecek 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda bu başarının da üzerinde bir derece elde edeceklerine olan inancım tam. Tüm sporcularımızı ve başarılarında emeği geçenleri kutlar, başarılarının devamını dilerim.'

Türkiye, 339 sporcuyla katıldığı oyunlarda 195 madalya toplayarak, organizasyon tarihindeki en önemli başarısına imza atmıştı.

Oyunlarda 19 branşta madalya kazanan Türkiye, ülke sıralamasında ev sahibi Azerbaycan'ın ardından ikinci sırada yer almıştı. Bakü'de 57 ülkeden 3 bine yakın sporcu mücadele etmişti.

Kaynak: AA