Yurtta Fenerbahçe Coşkusu

Sarılacivertli erkek basketbol takımının, Olympiakos'u yenerek THY Avrupa Ligi'nde şampiyon olması, yurtta coşkuyla kutlandı Basketbolseverler, çok sayıda ilde meydanlarda kurulan dev ekranlardan finali izledi Fenerbahçelilerin coşkusuna diğer takımların taraftarları da eşlik etti.

Basketbolda Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi'nde elde ettiği şampiyonluk, yurtta coşkuyla kutlandı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Dörtlü Final'de Yunanistan'ın Olympiakos ekibini 80-64 yenen sarı-lacivertli erkek basketbol takımının kazandığı kupa, büyük bir sevince yol açtı.

Basketbolseverler, başta İstanbul olmak üzere çok sayıda ilde meydanlarda kurulan dev ekranlardan maçı izledi. Sinan Erdem Spor Salonu'nda yaklaşık 16 bin taraftarın takip ettiği Fenerbahçe-Olympiakos finalinin heyecanı, dev ekran organizasyonlarıyla meydanlara taşındı.

Şampiyonluğun elde edilmesiyle meydanlarda meşaleler yakan taraftarlar, araçlarıyla konvoylar yaparak kupanın sevincini doyasıya yaşadı.

Fenerbahçeli taraftarların coşkusuna, diğer takımların taraftarları da eşlik etti.

- Taraftarlar meydanlarda toplandı

Taraftarlar İstanbul'daki dev ekran organizasyonları için finalin başlamasından saatler öncesinde meydanlarda toplanmaya başladı.

Maç için sarı-lacivertli formaları ve bayraklarıyla alanlara gelen taraftarlar, tezahüratlar eşliğinde heyecanla izledikleri mücadeleden sonra şampiyonluk kutlamalarına katıldı.

- Fenerbahçeli ve Galatasaraylılar kol kola

Adıyaman'daki kutlamalarda, Fenerbahçeli taraftarların coşkusuna Galatasaraylılar da eşlik etti.

Adıyaman Belediyesi tarafından belediye otopark alanına kurulan dev ekrandan maçı izleyen taraftarlar, sarı-lacivertlilerin şampiyon olmasının ardından Sümer Meydanı'nda sevinç gösterilerinde bulundu.

Fenerbahçeli ve Galatasaraylı taraftarlar, şampiyonluğu kol kola girerek kutladı.

Gaziantep'te ise dev ekran kurulan Nişantaşı Sokağı, kutlamaların merkezi oldu.

- Caddelerde araç kuyrukları oluştu

İzmir'de Alsancak'ta bir araya gelen taraftarlar, Fenerbahçe marşları söyledi, caddelerde uzun araç kuyrukları oluştu.

Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda dev ekranda maçı izleyenler, şampiyonluğun ardından konvoylar yaparak araçlarıyla şehir turu attı.

- Maçı izleyenlere tatlı ve çay ikramı

Denizli'de 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda, Fenerbahçelilerin yanı sıra diğer takımların taraftarları da dev ekrandan maçı izledi. Maç izleyenlere Büyükşehir Belediyesince kurulan stantta lokma tatlısı, çay ve su ikram edildi.

Bilecikli basketbolseverler maçı hava muhalefeti nedeniyle Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde izledi. Bir grup taraftar ellerinde Fenerbahçe bayraklarıyla Tevfikbey Caddesi'nde sevinç gösterisinde bulundu.

Yalova Belediyesi ekiplerince karşılaşmadan saatler önce 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda dev ekran kurularak, vatandaşlar için oturma alanları oluşturuldu. Vatandaşlar, müsabakaya büyük ilgi göstererek alanı doldurdu.

İçel, Adana, Hatay, Osmaniye, Diyarbakır, Batman, Siirt, Malatya, Antalya, Sivas, Kütahya, Nevşehir, Ankara ve başka illerde de belediyelerin düzenlediği organizasyonlarla meydanlarda toplanan basketbolseverler, tezahüratlar yapıp meşaleler yakarak kutlama yaptı.

Kaynak: AA