Trakya Birlik Spor Kulübü Sporcularının Başarısı

Trakya Birlik Spor Kulübü sporcularının çeşitli müsabakalarda başarılar elde ettiği bildirildi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, dünya güreş tarihinde ilk kez Sırbistan'ın Belgrad kentinde minikler klasmanında Avrupa Şampiyonası düzenlendiği belirtildi.

Milli mayoyu giyen Trakya Birlik Spor Kulübü güreşçisi Şeyma Kızmaz'ın bronz madalya kazanarak kulübü ve ülkeyi en iyi şekilde temsil ettiği aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Trakya Birlik Spor Kulübü Başkanı Önder Yücel, kulübün altyapı ve büyükler kategorilerinde her sıklette yer aldığını belirtti.

Avrupa Şampiyonasında Kızmaz'ın 3. olarak bronz madalya elde ettiği, Nazar Kaya'nın ise 5. olduğunu aktaran Yücel, 'Avrupa minderine ilk kez çıktılar. Bu sporcularımız tecrübe kazanarak önümüzdeki yıllarda ülkemiz ve kulübümüz adına sayısız madalyalar getirecekler. Biz kulüp olarak bundan sonra altyapıya daha da önem vererek Türk güreşinde Edirne'yi 1 adım daha öne çıkartmak için çalışmaktayız. Öte yandan, 14-16 Mayıs tarihlerine Antalya'da düzenlenen 11-13 yaş minik bayanlar Türkiye Şampiyonası'na katılan 38 kulüp 320 sporcu arasında Trakya Birlik Spor Kulübümüz 4. oldu. Bu başarı bizim için övünç kaynağı oluyor.' ifadelerini kullandı.

Sporcuların yağlı güreşlerde de başarılar elde ettiğini aktaran Yücel, şunları kaydetti:

'Kulübümüzü en iyi şekilde temsil ederek kürsü yapıyorlar. Bu yıl düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde de iddialıyız. Kürsü ve madalyalar almaya biz kulüp olarak böyle başarılara artık alıştık ama gerekli yerlerden gerekli desteği alamıyoruz. Belli bir şeyden sonra yollarımız tıkanıyor ama yine de mücadeleye devam ediyoruz. Sporcularımızın yetişmelerinde gecelerini sabahlara ekleyerek var güçleriyle çalışan kulübümüzün deneyimli teknik direktörü Habil Kara ve yardımcıları Aziz Özcan, Tamer Ergül ve Turhan Aslantürk'e özverilerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizlerden her türlü maddi ve manevi desteği esirgemeyen Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Rafet Sezen'e, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Üyelerine, Trakya Birlik Genel Müdürü Sayın Hakan Çalen'e, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Serhat Ocak'a teşekkür ederim.'

Kaynak: AA