Real Madrid'de Şampiyonluk Kutlamaları

Real Madrid, La Liga şampiyonluğunu Madrid yerel yönetimlerinde düzenlenen törenlerle kutladı Real Madrid Kulübü Başkanı Perez:'Real Madrid için meydan okumalar, kupalar asla bitmez. 3 Haziran'da Şampiyonlar Ligi kupası ile buraya dönmeyi umuyoruz' 'Zidane, dünyanın en iyi futbolcularından biriydin şimdi ise en iyi teknik direktörüsün' Real Madrid'in Portekizli yıldızı Ronaldo: 'Bu kupa sizin. Sezon boyunca bize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederiz ama daha bitmedi, şimdi sıra Şampiyonlar Ligi finalinde'

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) 2016-2017 sezonunun şampiyonu Real Madrid, kutlamalar kapsamında Madrid Belediyesi ve Madrid özerk yönetimini ziyaret etti.

İlk olarak Madrid Belediyesine giden Real Madrid'de futbolcular, teknik heyet ve yöneticileri kapıda tek tek Belediye Başkanı Manuela Carmena karşıladı. Carmena yaptığı konuşmada, 'Madrid kenti olarak olağanüstü takımlara sahip olduğumuz için çok mutluyuz. Real Madrid'e sahip olmak Madrid için bir onur. Sezon başında bu kupayı kazanacağınızı biliyorduk. O yüzden bir sürpriz hazırladık. 1914 yılında açılan Madrid'in en eski pastanesinden her birinize özel, üzerinde Cibeles anıtının olduğu çikolatalı bir madalya yaptırdık.' ifadelerini kullandı.

Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez de tören sırasında yaptığı konuşmada, 'Bu, bizim 33. şampiyonluğumuz ve bundan fazlasına sahip bir takım yok. İspanya'da en iyi futbol oynayan takım olduğumuzu gösterdik. Real Madrid için meydan okumalar, kupalar asla bitmez. Real Madridliler hiçbir zaman tatmin olmaz. Bu yüzden hep daha fazlasını ister. 3 Haziran'da Şampiyonlar Ligi kupası ile buraya dönmeyi umuyoruz. Avrupa'nın en büyük kupasını Real Madrid'e 12. kez getirmek için Cardiff'te tüm ruhumuzu sahaya koyacağız.' ifadelerini kullandı. Real Madrid'in sembollerinden biri olarak tanımladığı teknik direktör Zinedine Zidane'dan övgüyle söz eden Perez, 'Zidane, dünyanın en iyi futbolcularından biriydin şimdi ise en iyi teknik direktörüsün. Olağanüstü, inanılmaz bir iş çıkardın ve bunun devamını getireceğine eminiz.' değerlendirmesini yaptı.

Real Madrid kafilesi, belediyenin ardından kent merkezindeki Sol meydanında bulunan Madrid özerk yönetimini ziyarete gitti. Sol meydanını dolduran yüzlerce taraftar, futbolculara büyük sevgi gösterdi. Madrid'in özerk yönetim başkanı Cristina Cifuentes, 'Son maça kadar mücadele ettiniz ve gösterdiğiniz tüm çabaların karşılığını aldınız. 5 yıl sonra şampiyonluk tekrardan dünyanın en iyi kulübü Real Madrid'de. 64 maçtır art arda her maçta gol atarak Avrupa'da yeni bir rekor kırdınız. Her biriniz tek tek şampiyonsunuz.' diye konuştu.

Real Madrid'in takım kaptanı Sergio Ramos, 'Zidane'ın liderliğindeki bu büyük takıma kaptanlık etmek büyük bir gurur. Çok zorlu bir lig geçirdik, çok çalıştık ve şampiyon olduk. Sezonu taçlandırmak için bir hedefimiz daha var. Umarım Şampiyonlar Ligi'ni de kazanırız.' yorumunda bulundu.

Törenin son bölümünde, özerk yönetim binasındaki 'Şampiyonlar' yazılı balkona çıkan futbolcular, La Liga kupasını meydanda toplanan taraftarlarına adadı. Madridli taraftarların şampiyonluk tezahüratlarına eşlik eden Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, meydandaki kalabalığa 'Bu kupa sizin. Sezon boyunca bize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederiz ama daha bitmedi, şimdi sıra Şampiyonlar Ligi finalinde.' diye hitap etti.

Öte yandan her önemli kupanın kazanılmasında yapılan resmi ziyaretler kapsamında gelenekselleşen şekilde, Real Madrid Kulübü tarafından yerel yönetim başkanlarına birer şampiyonluk kupasının replikası ve futbolcuların imzaladığı forma hediye edildi.

Galler'in başkenti Cardiff'te 3 Haziran'da İtalya'nın Juventus takımına karşı oynayacağı UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin hazırlıklarına yarından itibaren başlayacak Real Madrid, 30 Mayıs'ta basın günü düzenleyecek.

Kaynak: AA