Badminton Türkiye Şampiyonları Belli Oldu

Okul Sporları Badminton Küçükler Türkiye Şampiyonası Erzincan’da yapıldı.

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 13 Şubat Spor salonu ve Yıldırım Akbulut Spor salonunda gerçekleştirilen Okul Sporları Badminton Küçükler Türkiye Şampiyonası final maçlarının ardından sona erdi. Müsabakalarda dereceye giren takımlara kupaları ve sporculara madalyaları düzenlenen tören ile verildi.

Okul Sporlarının 2016-2017 Eğitim öğretim yılı faaliyetleri aralıksız olarak devam ediyor. Bu kapsamda Erzincan Badminton Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Okul Sporları Badminton Küçükler Türkiye Şampiyonası 25 ilden 22 kız 20 erkek olmak üzere 42 takım ve 200 sporcunun katılımıyla Erzincan’da gerçekleştirildi.

4 gün süren Türkiye Şampiyonası 13 Şubat Spor salonu ve Yıldırım Akbulut spor salonlarında eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Sporcular Türkiye şampiyonu olmak için rakipleri ile kıyasıya mücadele ettiler. Yapılan müsabakalar neticesinde erkeklerde Samsun Özel Bil okulları ortaokulu şampiyon olurken, Ankara Yahya Kemal Ortaokulu ikinci, Ankara M.E. Vakfı Batıkent Ortaokulu üçüncü, Bursa Hamdi Çalış Ortaokulu ise dördüncü oldu. Kızlarda Türkiye şampiyonu Çorum Cumhuriyet Ortaokulu olurken, Ankara Özkent Akbilek Ortaokulu ikinci, Erzincan Türk Telekom Binali Yıldırım Ortaokulu üçüncü, Ankara M.E. Vakfı Batıkent Ortaokulu ise dördüncü oldu. Dereceye giren takımlara kupaları ve madalyaları 13 Şubat Spor salonunda düzenlenen tören ile verildi.

Erzincan’da gerçekleştirilen Okul Sporları Badminton Küçükler Türkiye Şampiyonasında Kilis, Hatay, Manisa, İstanbul, Batman, Ağrı, Bursa, Tekirdağ, Ankara, Çorum, Niğde, Samsun, Ordu, Erzincan, Kütahya, Malatya, Bitlis, Van, Diyarbakır, Sakarya, Çankırı, Adana, Giresun ve Nevşehir illerinden ve Kıbrıs’tan gelen takımlar mücadele etti.

Kaynak: İHA