TSSF Sualtı Hokeyi Büyükler Türkiye Şampiyonası Sone Erdi

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun (TSSF) 2017 faaliyet programı kapsamında Kütahya’da gerçekleştirilen Türkiye Sualtı Hokeyi Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda erkeklerde Deniz Yıldızları, kadınlarda Bilimsel Yüzme takımları şampiyon oldu.

19-21 Mayıs tarihleri arasında Dumlupınar Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen şampiyonada 16 erkek ve 10 bayan takımı 3 gün boyunca nefes kesen maçlara imza attı. Erkekler kategorisinde yapılan mücadelelerde Deniz Yıldızları Spor Kulübü şampiyonluk kupasını kaldırırken, ODTÜ Spor Kulübü ikinci, Türk Telekom Spor Kulübü ise üçüncü oldu.

Kadınlarda ise maçlarda başarılı bir performans ortaya koyan Bilimsel Yüzme Spor Kulübü şampiyonluk sevincini yaşadı. Türkiye ikinciliğini Buz Yüzme Spor Kulübü kazanırken, üçüncülük kürsüsüne Başken Su Sporları Kulübü çıktı.

Yapılan ödül töreninde 2015-2016 yıllarında sualtı hokeyinde dereceye giren milli takım sporcularına da başarılarından dolayı çeşitli hediyeler verildi.

Şampiyonluk yarışmalarına katılan bütün takımları, azimli ve kararlı mücadelelerinden dolayı tebrik eden Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, “Kütahya, sualtı hokeyinde güzel müsabakalara tanık oldu. Gerçekten çok zor bir spor. Dayanaklılık, kararlılık, göğüs göğse mücadele ve en iyi taktikleri uygulayan takımlar madalya kürsülerine çıkmayı başardılar. Şampiyon takımlarımızı ve dereceye girenleri yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Doç. Dr. Özen, başta Dumlupınar Üniversitesi olmak üzere Spor Genel Müdürlüğü’ne, Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne, Kütahya Valiliği’ne, Kütahyalı sporseverlere ve gece gündüz çalışan organizasyon ekibine, bu başarılı organizasyondaki emekleri ve destekleri için teşekkür etti.

Kaynak: İHA