Basketbolda Maçın Ardından

CSKA Moskova Başantrenörü Itoudis: 'Bireylerden ziyade takım için çok önemli bir başarı bu. Üçüncü olmak, dördüncü olmaktan iyidir' Real Madrid Başantrenörü Laso: 'Bugün üzgünüz, hayal kırıklığı içindeyiz ancak THY Avrupa Ligi'nde takımımın yaptıklarıyla gurur duyuyorum'

Rusya'nın CSKA Moskova Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörü Dimitris Itoudis, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde İspanyol temsilcisi Real Madrid'i 94-70 yenerek organizasyonu üçüncü tamamlamalarının önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan organizasyonun üçüncülük maçından sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Yunan başantrenör, 'Bu akşamki performanstan dolayı ekibimi tebrik etmek istiyorum. Altın madalya kazanmadık ama kulüp açısından önemliydi. Bireylerden ziyade takım için çok önemli bir başarı bu. Üçüncü olmak, dördüncü olmaktan iyidir. Real Madrid'e karşı kazanmak da iyi bir şey.' diye konuştu.

- Real Madrid cephesi

Real Madrid Başantrenörü Pablo Laso ise takımının THY Avrupa Ligi'nde yaptıklarıyla gurur duyduğunu ancak sezonu bu şekilde tamamladıkları için hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti.

Sezonun en zor maçlarından birini oynadıklarını aktaran İspanyol çalıştırıcı, 'Çoğu zaman maça iyi başlayan takım kazanıyor. Bugün de öyle oldu. Burada bulunmak çok müthiş bir olay. Bugün üzgünüz, hayal kırıklığı içindeyiz ancak THY Avrupa Ligi'nde takımımın yaptıklarıyla gurur duyuyorum. İstediğimiz gibi olmasa da sonuçta bitti. Önümüzde hedefler var. Bunlara ulaşmak için en iyi basketbolumuzu oynamamız gerektiğini biliyoruz.' ifadelerini kullandı.

İspanya Ligi'nde önemli maçların kendilerini beklediğini hatırlatan Laso, 'Cuma günkü Fenerbahçe müsabakası da bizi duygusal olarak zayıflattı. Önümüzdeki takvimin farkındayız. Şu anda ihtiyacımız olan şey, mümkün olduğunca kısa sürede ayağa kalkmak.' değerlendirmesini yaptı.

Pablo Laso, Dörtlü Final'den sonra takımında değişiklik yapıp yapmayacağıyla ilgili soru üzerine, 'Ekibimle ilgili düşüncelerim bir hafta sonunda değiştiremem. Bu mümkün değil. Ekibimle ilgili düşüncelerimi 4 gün içinde değiştiriyorsam, ben işe yaramaz herifin tekiyim.' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA